Україна започаткувала вітчизняне вертолітобудування

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 16.04.2018 18:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28560

Запуск першого вітчизняного гелікоптера відбувся у Запорожжі на майданчику АТ “Мотор Січ”.

Як повідомляє з місця події кореспондент Укрінформу, в заході взяли участь почесний президент, генеральний авіаконструктор АТ "Мотор Січ" В’ячеслав Богуслаєв, міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, голова обласної ради Григорій Самардак та заступник голови обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко.

"Ми йшли до цього 10 років. І сьогодні здійснимо перший політ. Сертифікація триватиме цілий рік. Ми подали заявку у дві організації: національний сертифікаційний центр авіаційної адміністрації України і міжнародний сертифікаційний комітет", - прокоментував Богуслаєв.

Він також зазначив, що нещодавно запорізьке підприємство "Мотор Січ" отримало сертифікат на право експлуатації вертодрому, який сьогодні був переданий підприємству.

Легковий багатоцільовий гвинтокрил МСБ-2 - "Надія" - це модернізована версія Мі-2.

"Паливний бак перенесений з салону — це міжнародні вимоги. Пасажирські сидіння більш зручні, збільшена дальність польоту, є мрія встановити автопілот. Сьогодняшній політ довів, що у цієї машини є життя", - зазначив льтчик-випробувач Андрій Федоров.

Гвинтокрил на 70% побудований з композитного матеріалу, що робить його більш легким.

Максимальна висота, на якій гвинтокрил може здійснювати польоти, становить 5 тисяч кілометрів, дальність польоту - 720 кілометрів.

"Надiя" призначена для патрулювання доріг, моніторингу трубопроводів і газопроводів, для використання підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій, санавіації, Держприкордонслужби і для інших оборонних цілей.

Випуск гвинтокрилів підприємство планує розпачати вже у цьому році.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.