Місія США при ОБСЄ: Росія перешкоджає моніторингу на Донбасі

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 3.05.2018 20:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28617

США глибоко занепокоєні тим, що Росія продовжує блокувати розширення місії спостерігачів Організації з безпеки і співробітництва в Європі на українсько-російському кордоні.

Про це заявив тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан.

За його словами, через це спостерігачі не зможуть визначити, якою мірою Росія бере участь в конфлікті в Донбасі і підтримує бойовиків.

Він зазначає, що велика частина кордону перебуває під контролем бойовиків, в той час як спостерігачі мають доступ тільки до кількох сотень метрів прикордонної території.

Тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ зазначив, що дії Росії в черговий раз доводять, що Москва не прагне виконувати свої зобов’язання в рамках Мінських домовленостей.

У Міністерстві закордонних справ України висловили «глибоке розчарування» з приводу того, що Росія залишається єдиною в ОБСЄ, хто наполегливо блокує розширення мандату місії на всю ділянку кордону. У МЗС вважають, що це рішення «показало ізольованість Росії у небажанні забезпечити дієвий міжнародний контроль на кордоні».

3 травня на засіданні Постійної ради ОБСЄ схвалили рішення про продовження мандату місії спостерігачів ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску «Гуково» і «Донецьк». За даними української сторони, близько 400 кілометрів кордону з Росією Україна не контролює.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.