Натякає на заручників? Лавров пов’язав СНД з безпекою українців, які працюють в Росії

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 29.05.2018 16:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28698

Рішення України про вихід із Співдружності Незалежних Держав (СНД) є її суверенним правом, заявив міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров.

"Це суверенне право України вирішувати, в яких організаціях брати участь, в яких - не брати участь. І СНД, безумовно, одна з таких організацій", - сказав Лавров у вівторок, 29 травня, на прес-конференції в Мінську, передає агенція "Інтерфакс".

Він зазначив, що Україна повинна ухвалити рішення про те, наскільки її кроки щодо СНД впливатимуть на її громадян. "(...) Заяви про те, що треба розірвати дипломатичні відносини, вийти з СНД, робляться без будь-якої турботи про сотні тисяч та мільйони українців, які працюють на території Росії", - додав Лавров.

Нагадаємо, 2 травня 2018 року Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) підтримала пропозицію про припинення участі українських представників у діяльності органів СНД. Тоді ж РНБО доручила МЗС України вжити в установленому порядку заходів щодо припинення дії окремих міждержавних угод.

19 травня 2018 року президент України Петро Порошенко підписав указ про відкликання всіх представників України з усіх статутних органів СНД. Він повідомив, що таким чином закрив постійне представництво України в цій організації.

Україна була однією з трьох країн-підписантів Угоди про створення СНД 8 грудня 1991 року разом з РФ і Білоруссю. Однак у січні 1993 року в Мінську на саміті СНД, де ухвалили Статут Співдружності, Україна його не підписала. З весни 2014 року участь Києва у заходах СНД була зведена до мінімуму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.