Луценко і Грицак пояснили послам особливості спецоперації із попередження вбивства журналіста Бабченка

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.06.2018 21:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28717

1 червня 2018 року відбулася зустріч Генпрокурора України Юрія Луценка з послами країн «Великої сімки», країн ЄС, Норвегії, Австралії, Ради Європи щодо проведеної 29 травня 2018 року успішної спецоперації правоохоронних органів України із попередження вбивства журналіста Аркадія Бабченка.

Участь у заході взяв Голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомив Департамент
міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України.

Під час зустрічі поінформовано про ключові аспекти проведеної роботи та ті цілі, які ставились при прийнятті рішення щодо проведення контролю за вчиненням злочину у формі імітування обстановки злочину.

Акцентовано увагу міжнародної спільноти на тому, що саме обрана стратегія дозволила не лише не допустити загибелі журналіста, припинити злочин, повністю задокументувати злочинні дії організатора, отримати докази його зв’язку із замовником злочину, а й отримати відомості щодо можливих потенційних жертв, проти яких ймовірно готувалися терористичні акти і вбивства.

Генеральний прокурор України відзначив, що проведена масштабна і складна операція, інформація щодо деталей якої буде оперативно доведена до відома громадськості з урахуванням вимог кримінального процесуального законодавства та інтересів слідства.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.