Ситуація на фронті: без перемир’я і з обстрілами по всіх напрямках

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.07.2018 20:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28796

11 липня, в районі операції Об’єднаних сил російські окупаційні війська майже по всій лінії зіткнення порушували режим припинення вогню, застосовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Про це повідомив прес-центр ООС.

За минулу добу противник 17 разів відкривав вогонь по позиціях наших військ.

На Луганському напрямку ворог вчинив чергову провокацію на ділянці розведення сторін біля Станиці Луганської, обстрілявши наших захисників з великокаліберного кулемету, чим вкотре зірвав виконання рішення Тристоронньої контактної групи. Також з гранатометів були обстріляні захисники Кримського.

Відмічаєтьсязбільшення обстрілів на Світлодарському напрямку. Там окупанти 7 разів відкривали прицільнийвогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил в районах населених пунктів Новолуганське, Луганське та Світлодарськ.

На Донецькому та Маріупольському напрямках російські окупаційні війська відкривали поодинокий вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по захисниках Красногорівки, Мар’їнки, Авдіївки, Талаківки та Широкиного.В нічний час ДРГ противника в чергове намагалась наблизитись до наших позицій з метою ведення розвідки та проведення диверсій. Завдяки пильності та злагодженим діям чергових вогневих засобів наміри противника були зірвані, втративши двох бойовиків окупаційних військ пораненими, вони вкотре переконалися в надійності нашої системи охорони та оборони. Нажаль, одного військовослужбовця Об’єднаних сил було поранено.

Цієї доби бойовики російських окупаційних військ 5 разів порушили режимприпинення вогню на Донецькому та Маріупольському напрямках. З великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї були обстріляні позиції наших захисників біля Мар’їнки, Березового, Троїцького та Водяного.

Противник продовжує активне ведення розвідки наших позицій. За добу засобами ППО зафіксовано 6 випадків прольоту ворожих БПЛА, два з яких ідентифіковані як «Гранат» російського виробництва. Всі вони здійснювали політ уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України. З метою заборони роботи БПЛА противника Об’єднані сили застосовувализасоби радіоелектронної боротьби.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення повністю контрольована Об’єднаними силами, проте противник продовжує провокувати, порушуючи режим припинення вогню в основному на Донецькому та Маріупольському напрямках. Об’єднані сили дотримуються умов перемир’я, здійснюють заходи з розвідки та укріплення бойових позицій. У районах відведення та на дозволених ділянках проводяться заходи злагодженості підрозділів.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об’єднаних сил продовжує вживати заходів щодо виявлення боєприпасів і зброї, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Так протягом минулої доби військовослужбовці Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил затримали чотирьох громадян, які згідно бази даних Головного управління Національної поліції у Донецькій області підозрюються у співпраці із так званою «ДНР».
Також гвардійцями, що несли службу поблизу селища Старої Миколаївки на Донеччини, було виявлено близько десяти підривників, два кілограми пороху та чотири артилерійські снаряди. Дані вибухонебезпечні речовини військові передали інспектору Костянтинівського відділу поліції в Донецькій області.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

Зокрема вчора до контрольного пункту «Станиця Луганська» із тимчасово окупованої території прибув громадянин України. Під час огляду його речей представниками Державної прикордонної служби і Фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил були виявленні флеш-носії інформації та мисливська рушниця з набоями без встановлених документів.Рушницю, набої та флеш-носії прикордонники передали представникам Національної поліції для проведення відповідних експертиз та кваліфікації правопорушення.

Минулої доби, в рамках допомоги місцевому населенню Донбасу, військовослужбовці Об’єднаних силдоставили одяг та взуття від благодійних організацій мешканцям Волновахи. Також гуманітарну допомогу отримали мешканці Авдіївки. Крім того українські військові забезпечити супровід та охорону працівникам Попаснянського водоканалу, які проводили ремонтні роботи у селищі Болотне.

Таким чином ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.