Лавров каже, що чекісти у Нідерландах шпигували публічно

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 8.10.2018 18:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29039

Голова МЗС РФ Сєргєй Лавров заявив, що у поїздці висланих із Нідерландів у квітні росіян не було “нічого таємного”, а сама поїздка була рутинною.

Про це він оголосив у понеділок на прес-конференції зі своїм італійським колегою, повідомляє "Интерфакс".

"Нічого чогось таємного в поїздці російських фахівців в Гаагу в квітні цього року не було. Це була рутинна поїздка, вони не ховалися, ні коли заселилися в готель, ні коли прилетіли в аеропорт, ні коли відвідували наше посольство", - сказав Лавров.

Лавров заявив, що росіян затримали, нічого їм не пояснивши та не давши зв’язатися з російськими представниками в посольстві.

"Все це виглядало, чесно кажучи, як непорозуміння, тим більше, що в квітні в зв’язку з цим інцидентом ніяких протестів, ніяких демаршів на нашу адресу ні в Москві, ні в Гаазі не робилося", - додав він.

Лавров додав, що Нідерланди не надали Росії жодних фактів у зв’язку зі звинуваченнями у кіберзлочинах.

4 жовтня міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд заявила, що четверо росіян намагалися отримати доступ до інформації про збиття малайзійського "Боїнга" в Україні в 2014 році. Також Нідерланди поінформували про квітневу спробу російської кібератаки проти Організації із заборони хімічної зброї, якій вдалося запобігти спільними зусиллями розвідки Британії і Нідерландів.

За версією нідерландської влади, російські агенти припаркували автомобіль, оснащений електронним обладнанням, на парковці готелю поблизу будівлі ОЗХЗ, щоб зламати її комп’ютерні системи.

Кібератаки намагалися вчинити співробітники ГРУ, названі їхні імена: Алєксєй Моренец, Олєг Сотніков, Алєксєй Мінін і Євгеній Серебряков. 13 квітня вони були вислані з Нідерландів.

Нідерланди попередили РФ про подальші кроки у зв’язку із викриттям шпигунів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.