«Онсамкомнепришел». Путін звинуватив у всьому Україну

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.11.2018 12:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29179

Президент РФ Владімір Путін звинуватив ВМС України у тому, що чотири, фактично беззбройні, кораблі були розстріляні і захоплені російскими вояками і чекістами в нейтральних водах.

Як повідомив офіційний портал Кремля, з ініціативи німецької сторони відбулася телефонна розмова Владіміра Путіна з Федеральним канцлером Федеративної Республіки Німеччини Ангелою Меркель.

Обговорювалося небезпечний інцидент, що стався 25 листопада в Азово-Чорноморській акваторії. Традиційно, провина покладена на українську сторону: «Путін дав оцінку провокаційним діям української сторони, грубого порушення норм міжнародного права її військовими кораблями, які навмисно проігнорували правила мирного проходу в територіальному морі Російської Федерації».

Висловлено серйозну занепокоєність у зв’язку з рішеннями Києва про приведення своїх збройних сил в повну боєготовність і оголошенні воєнного стану.

Акцентовано, що українське керівництво несе всю повноту відповідальності за створення ще однієї конфліктної ситуації і пов’язані з цим ризики. «Все це явно зроблено з урахуванням передвиборної кампанії в Україні».- вважають в Кремлі.

Владімір Путін висловив надію, що Берлін вплине на українську владу, з тим щоб утримати їх від подальших непродуманих кроків.

Відзначено, що представники російської прикордонної служби будуть готові дати додаткові пояснення про те, як розвивалися згадані події в районі Керченської протоки.

Як повідомлялося раніше, 25 листопада, під час спроби пройти Керченську протоку, захоплену російськими збройними силами у 2014 році, в нейтральних водах, поза межами 12-мильної прибрежної полоси, була розстріляна корабельна група ВМСУ у складі двох арткатерів, малого суховантажного судна і портового буксиру. Екіпажи взяті у полон. Захоплені у піратський спосіб кораблі наразі пришвартовані у Керчі.
»


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.