Меркель закликає Росію розблокувати Азовське море

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 29.11.2018 16:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29190

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель закликала Москву розблокувати доступ українських портів на Азовському морі до міжнародного судноплавства і звільнити ув’язнених українських моряків.

Маріуполь та інші портові міста України на Азовському морі потребують доступу до міжнародних морських шляхів, наголосила канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel), виступаючи на третьому Німецько-українському бізнес-форумі, який проходить 29 листопада у Берліні.

"Відповідальність за те, щоб розблокувати судоплавство, лежить на Росії. Я говоритиму про це з (президентом РФ. - Ред.) Владіміром Путіним на майбутньому саміті Великої двадцятки", - зазначила німецька канцлерка. Меркель пообіцяла подбати про те, щоб українські порти були доступні, у тому числі, через Керченську протоку. Канцлерка також закликала Росію звільнити українських моряків, ув’язнених під час нещодавного збройного інциденту.

Своєю чергою прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, звертаючись на форумі до Ангели Меркель, подякував канцлерці за її зусилля із захисту територіальної цілісності України. "Це позиція, основана на спільних цінностях", - заявив Гройсман під оплески сотень представників українського і німецького бізнесу, що беруть участь у бізнес форумі, який проходить у Будинку німецької економіки.

Головна мета Німецько-українського бізнес-форуму - обговорити проблеми і успіхи в українсько-німецькій економічній співпраці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.