Ситуація на фронті: російська артилерія гатила по наших позиціях

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.05.2019 22:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29700

За минулу добу в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації 14 разів обстріляли позиції наших захисників.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 12 разів порушив режим тиші, з них:

двічі біля населеного пункту ПІЩЕВИК, з території населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

двічі поблизу населеного пункту ОПИТНЕ, з населених пунктів СПАРТАК і ВЕСЕЛЕ – з мінометів калібру 120 мм та великокаліберних кулеметів;

тричі поблизу міста АВДІЇВКА, з напрямку населених пунктів СПАРТАК і МІНЕРАЛЬНЕ – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;

двічі біля села БОГДАНІВКА, з території населеного пункту ПЕТРІВСЬКЕ – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;

біля населеного пункту ЧЕРМАЛИК, з села ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – з автоматичних станкових гранатометів;

поблизу населеного пункту НОВОСЕЛІВКА ДРУГА, з населеного пункту ВАСИЛІВКА – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;

біля села СТАРОГНАТІВКА, з населеного пункту НОВОЛАСПА – зі стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог двічі обстріляв позиції наших захисників:

поблизу села НОВОЗВАНІВКА, з напрямку населеного пункту КАЛИНОВЕ – з озброєння бойових машин піхоти;

біля міста СВІТЛОДАРСЬК, з населеного пункту ЛОЗОВЕ – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. За даними розвідки Об’єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби одного окупанта було поранено.

З метою підвищення ефективності застосування артилерії ворог намагався використати безпілотні авіаційні комплекси. Засобами протиповітряної оборони Об’єднаних сил безпілотний літальний апарат противника було знищено.

Від початку доби ворог сім разів порушив режим припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях наших підрозділів з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 і 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" противник тричі обстріляв позиції Об’єднаних сил:

двічі з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї – поблизу села НОВОМИХАЙЛІВКА;

з автоматичних станкових гранатометів – біля міста АВДІЇВКА.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил чотири рази:

двічі з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту НОВОЗВАНІВКА;

з мінометів калібру 120 мм – біля міста ПОПАСНА;

з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту НОВГОРОДСЬКЕ.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання щодо підтримання законності та правопорядку в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об’єднаних сил в населених пунктах і на основних шляхах сполучення проводяться профілактичні фільтраційні заходи, посилений контрольно-пропускний режим та цілодобове несення патрульно-постової служби.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил виявили та припинили 385 адміністративних правопорушення та розкрили 16 злочинів. За підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації затримано та передано до правоохоронних органів сім осіб.

09 травня через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали понад 14 тисячі осіб та близько 2,3 тисячі транспортних засобів. Водночас понад вісім тисяч осіб і 1,3 тисяч транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку. У пропуску через контрольні пункти в’їзду-виїзду відмовлено 14 особам.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.