Політв’язні Кремля. Продовження арешту морякам — це спроба тиску на Зеленського перед виборами

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 18.07.2019 09:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29927

Продовження арешту моряків, а також рішення про спрощення процедури видачі російських паспортів мешканцям Донецької та Луганської областей — це спроба Кремля тиснути на Володимира Зеленського перед парламентськими виборами.

Про це Голосу Америки сказав Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер.

«Затримання моряків було незаконним з самого початку, і вони мали бути звільнені одразу. Їх атакували в міжнародних водах і незаконно захопили. Їх треба повернути до сімей якомога швидше. Я переконаний, що президент Путін і Росія використовують моряків і питання з російськими паспортами для того, щоб створити тиск на Зеленського і нашкодити його передвиборчим перспективам. Але я не думаю, що це спрацює. Українці мають свою думку щодо свого вибору. Вони також розуміють, що такий тиск Росії не зможе перемогти Україну», — сказав Курт Волкер.

Лефортовський суд Москви у середу, 17 липня, задовільнив клопотання слідства і продовжив ще на три місяці термін утримання під вартою 24-м українським морякам, захопленим в районі Керченської протоки восени 2018 р. Засідання проводили у закритому режимі. На суд приїхали родичі військовополонених.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.