Кремль відчайдушно намагається легалізувати окупаційні адміністрації ОРДЛО

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.11.2019 19:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30255

Росія на зустрічі ТКГ в Мінську закликала Україну почати вести прямі переговори з бойовиками так званих “ДНР” і “ЛНР” та подовжити дію закону про особливий статус Донбасу.

Російські представники закликали Україну до початку проведення прямих переговорів із бойовиками так званих "ДНР" і "ЛНР" щодо закріплення особливого статусу Донбасу в Конституції України. Про це заявив представник РФ у Тристоронній контактній групі (ТКГ) Борис Гризлов після зустрічі у вівторок, 12 листопада, повідомляє DW.

За його словами, російська делегація звернула увагу, що 31 грудня 2019 року закінчується термін дії українського закону про особливий статус Донбасу.

"Російська делегація закликала київську сторону забезпечити продовження дії цього закону, а також почати діалог з представниками Донбасу в політичній підгрупі про поправки до цього закону, необхідних для імплементації формули Штайнмаєра. А в подальшому - узгодити ці поправки в контактній групі", - цитує його агенція "Інтерфакс".

У свою чергу, речниця представника України у ТКГ експрезидента Леоніда Кучми Дарка Оліфер оголосила, що на останньому засіданні групи були зняті всі перешкоди для проведення зустрічі у "Нормандському форматі".

"Сьогодні на засіданні Тристоронньої контактної групи було знято всі перешкоди на шляху до зустрічі у Нормандському форматі на найвищому рівні - розведення сил та засобів в районі населених пунктів Золоте, Петрівське та Станиця Луганська стало останніми кроками в цьому напрямку", - написала вона у соцмережі Facebook.

Як стверджує Оліфер, "проведення зустрічі лідерів країн Нормандської четвірки найближчим часом прискорить вирішення всіх актуальних питань з врегулювання конфлікту".

Нагадаємо, що Росія раніше називала розведення сил у Станиці Луганській, Золотому та Петрівському, а також погодження "формули Штайнмаєра" умовами для проведення саміту в "нормандському форматі".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.