Ситуація на фронті: без змін

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.12.2019 21:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30316

Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 3 рази порушили режим припинення вогню.

Про це повідомив прресцентр штабу ООС.

Противник обстріляв позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

2 обстріли позицій українських захисників російськими окупаційними військами, зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ":

двічі неподалік Новолуганського – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 1 обстріл по укріпленнях Об’єднаних сил:

біля Широкиного – з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Сьогодні, 4 грудня, втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Сьогодні, з отриманням довгоочікуваних гарантій щодо дотримання режиму припинення вогню з боку окупаційної адміністрації Російської Федерації у Донецькій області, з 9 години в районі населеного пункту Мар’їнка розпочалось проведення аварійно-відновлювальних робіт.

Українські рятувальні служби та робітники АТ “ДТЕК Донецькі електромережі" замінили пошкоджений трансформатор та відремонтували лінії електропередач.

38 будинків з 60 вже підключено до електропостачання. Завтра роботи продовжаться.

Повідомляємо, що у зв’язку з проведенням ремонтних робіт електричної мережі, завтра, 5 грудня 2019 року, контрольно-пропускні операції на КПВВ "Гнутове" ЗДІЙСНЮВАТИСЯ НЕ БУДУТЬ.

Модернізація електромережі проводиться з метою покращення умов перетинання лінії розмежування.

Роботу КПВВ "Гнутове" буде відновлено о 8.00 6 грудня 2019 року.

Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ "Станиця Луганська" сьогодні здійснювалось 1 автобусом. Представники ДСНС України провели щоденне обстеження місцевості з обох боків від дороги в районі лісосмуги та мосту на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Червоного Хреста продовжують діяльність щодо надання допомоги цивільним.

На ділянці розведення №2, у районі населеного пункту Золоте Луганської області, обстановка залишається стабільною. Здійснюються заходи щодо дотримання режиму ТИША.

На ділянці розведення №3, в районі населеного пункту Богданівка Донецької області, сьогодні, силами та засобами ДСНС України під час обстеження території було вилучено 2 вибухонебезпечних предмети. Окрім того, демонтовано 2 допоміжні споруди та 1 бліндаж. У роботах на цій ділянці задіяні 30 представників ДСНС України і 13 одиниць техніки.

Підсумки за минулу добу

3 грудня збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції Об’єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" російські окупаційні війська здійснили 4 обстріли:

двічі поблизу Старогнатівки – зі стрілецької зброї;
неподалік Красногорівки – з великокаліберних кулеметів;

біля Лебединського – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" зафіксовано 3 ворожих обстріли:

поблизу Кримського – з підствольних гранатометів і великокаліберних кулеметів;

біля Новолуганського – з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї;

неподалік Луганського - з СПГ та великокаліберних кулеметів.

Вчора, 3 грудня, втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не було.

Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил серед цивільного населення розкрито 1 шахрайство, 13 крадіжок, 1 незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами та 3 факти незаконного обігу наркотичних засобів.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали 15500 осіб та 1769 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 16148 осіб та 1940 транспортних засобів.

В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 30 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі "Жовтий", який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.