ООН надасть Донбасу 33 мільйони доларів для боротьби з коронавірусом

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 25.03.2020 21:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30606

Гроші будуть виділені на допомогу медичним закладам, людям похилого віку та з інвалідністю, для забезпечення товарами першої необхідності та дистанційною шкільною освітою на Сході України.

На КПП “Гнутове”

Організація Об’єднаних Націй виділить два мільярди доларів для допомоги в боротьбі з коронавірусом у найбідніших країнах. Про це у середу, 25 березня, оголосив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. З них 33 мільйони доларів буде надано Україні, повідомив прессекретар постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

"Мова йде про реалізацію гуманітарних проєктів у східних регіонах по обидві сторони від лінії розмежування за такими напрямами: заклади охорони здоров’я, продовольча безпека та товари першої необхідності, особи похилого віку та люди з інвалідністю, дистанційна шкільна освіта", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

ООН закликає уряди підтримати план

Гутерріш закликав уряди країн підтримати цей план, здійсненням якого опікується Управління ООН із координації гуманітарних питань. "Ми маємо прийти на допомогу вкрай незахищеним - мільйонам і мільйонам людей, які здатні захистити себе найменше", - заявив генсек ООН.

Він додав, що ці кошти дадуть змогу врятувати велику кількість людей і забезпечити гуманітарні установи та неурядові організації лабораторним обладнанням для проведення аналізів, а також обладнанням і предметами медичного призначення для лікування хворих і захисту медичних працівників.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.