Сенатори США пишуть законопроект із значним збільшенням оборонної допомоги Україні

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.01.2022 14:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=32250

Двопартійна група американських сенаторів зібралася, щоб розробити закон, який би різко збільшив обсяг американської військової допомоги Україні, оскільки вона стикається з загрозою вторгнення Росії.

Група з п’яти демократів і п’яти сенаторів-республіканців досягла прогресу в переговорах щодо законопроекту, повідомило Reuters джерело, знайоме з переговорами.

Їхня мета — написати законопроект, який наступного тижня пройде в Сенаті. Щоб стати законом, він також повинен був би прийнятий Палатою представників і підписаний президентом Джо Байденом.

Законодавці обох партій заявили, що хочуть діяти швидко, щоб підняти Україну. Росія місяцями нарощувала свої сили на кордонах України і вимагає від НАТО вивести війська та зброю зі Східної Європи та заборонити колишній радянській державі будь-коли приєднатися до військового альянсу, очолюваного США.

Між сенаторами обох сторін все ще існують розбіжності, особливо щодо того, чи вводити санкції щодо газопроводу " Північний потік-2 ".

Члени обох партій також розробляють угоду про те, які санкції, якщо такі, мають бути запроваджені проти Росії зараз, а що слід запровадити після будь-якого вторгнення, повідомили помічники Сенату.

Речник сенатора Боба Менендеса відмовився коментувати деталі переговорів щодо законопроекту. Менендес, голова Комітету Сенату із закордонних справ, цього місяця очолив демократів у впровадженні закону про введення жорстких санкцій проти вищих російських чиновників, включаючи президента Володимира Путіна, а також банківських установ у разі вторгнення.

За словами джерела, знайомого з переговорами, республіканці хотіли б, щоб у законопроекті було «істотне збільшення» так званих повноважень президента, або PDA, прискореного механізму надання допомоги Україні в галузі безпеки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.