Росія вже думає, як помститися за СОТ

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 27.02.2008 15:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4727

Посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін не виключає можливості скорочення поставок українських товарів до Росії після вступу України до Світової організації торгівлі.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві.

Відповідаючи на питання журналіста, чи можливі санкції з боку Росії після вступу України до СОТ, посол відповів: «Можливі, напевно, якщо буде бєспрєдєл».

За його словами, зі вступом до СОТ Україна «відкривається» для товарів з Європи, тоді українські товари, напевно, підуть на російський ринок. «Але ми не все можемо брати безмежно, оскільки ми не можемо обмежувати свого виробника», - сказав Черномирдін.

Він також повідомив, що між Україною і Росією в цих питаннях є «своя домовленість», і висловив надію, що країни будуть її дотримуватися.

На питання, як сприймає Росія вступ України до СОТ, Черномирдін відповів: «радіємо» за Україну.

Посол зазначив, що Росія могла раніше вступити до СОТ, але була не згодна з рядом умов. Зараз же, за словами Черномирдіна, РФ перебуває «близько до фінішу».

Від “Аратти”: Віктор Степанович добре розуміє, що українські товари, після зняття митних обмежень підуть далеко не у Росію, а конкуруватимуть на світових ринках.

А щодо можливих санкцій - то українцям не звикати до істерик і ревнощів кремлівських керманичів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.