Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Інтернет в містах: долаючи бар’єри і сподіваючись на державу

Сучасні технології 76333 перегляди

Опубліковано - 10.12.2008 | Всі публікації | Версія для друку

Для багатьох знайомство з мережею Інтернет починається в громадських пунктах доступу до мережі
Для багатьох знайомство з мережею Інтернет починається в громадських пунктах доступу до мережі
Бізнес і приватні громадяни в країнах з ринковою економікою, що розвивається, розраховують на підтримку держави в оптимальному використанні Інтернету.

Illuminas Global в 2007-2008 роках за замовленням Cisco провела масштабне опитування, в якому брали участь 7743 приватних особи і 1800 різних компаній з 24 міст Росії, Польщі, ЮАР, Мексики, Бразилії і Аргентини. Метою опитування було з'ясувати, що заважає використанню Інтернету в міських умовах.

Результати, отримані у вищеозначених країнах, по багатьом параметрам співпадають і за великим рахунком відображають положення справ в багатьох інших державах з ринковою економікою, що розвивається, до яких відноситься і Україна. Вибір же країн, де проводився опит, визначався тим, що вони є різноманітністю соціальних і ділових культур, сталих мережевих економік, що розвиваються, а також різні рівні поширеності Інтернету.

Дослідження підтвердило, що в містах країн з ринковою економікою, користування Інтернетом досягло рівня зрілості і швидко стає невід'ємною частиною повсякденного життя людей. Місцеві мешканці добре уявляють собі потенційні можливості Інтернету і розраховують на значно ширше застосування онлайнових послуг, ніж сьогодні. Вони хотіли б, щоб держава грала в цьому провідну роль, надаючи корисні інтернет-послуги і якісну інтернет-інфраструктуру за доступної ціни.


Проте у великих містах використанню Інтернету і онлайнових послуг заважають відсутність відповідних знань, брак якісних послуг і залежність від персональних комп'ютерів, що знаходяться в загальному користуванні, - наприклад, в інтернет-кафе. І ще, - місцеві споживачі не розглядають мобільні пристрої як переважний засіб доступу в інтернет. Очевидно, цьому заважає вища ціна на мобільний Інтернет.

Отже, за результатами дослідження виявилось, що понад 80% опитаних підприємств на практиці переконалися, що Інтернет допомагає збільшити об'єм продажів, а також підвищити рівень задоволеності клієнтів і продуктивність роботи компанії. 67% громадян вважають, що доступ в Інтернет покращує життя людей.

Багато громадян і компаній в країнах з ринковою економікою, вже так давно використовують Інтернет, що має право називатися його ветеранами. При цьому чим довше вони користуються Інтернетом, тим вище їхні очікування з приводу новітніх можливостей глобальної мережі. Серед користувачів Інтернету частка людей, які переходять від нерегулярного користування Мережею до постійного, частого використання, дуже швидко зростає.


71% постійних користувачів Інтернету мають домашній доступ. Це дає підстави вважати наявність домашнього ПК ключовим чинником, що сприяє підвищенню частоти і об'ємів використання Інтернету. У цьому сенсі користь інтернет-кафе або центрів громадського доступу зводиться до того, що вони допомагають людям залучитися до Інтернету.

Городяни в своїй масі вважають, що мобільні телефони не здатні задовольнити їхні потреби в підключенні до Мережі.

Проте, залишаються і серйозні бар'єри. Так, 26% підприємств і 29% громадян назвали відсутність знань і навиків основною перешкодою для доступу до Інтернету і використання його потенціалу в повному об'ємі. Найчастіше на це скаржаться малоосвічені респонденти і люди старшого віку.

Ті ж, хто вже користується такими послугами, розраховують на ще активніше їх застосування і готові за це більше платити. Ті, хто мало використовує онлайнові послуги або зовсім не застосовує їх, пов'язує з майбутніми можливостями Мережі майже такі ж високі очікування, як постійні користувачі. При цьому нові послуги з додатковою оплатою, - такі як освітні і медичні сервіси, викликають навіть більший інтерес і готовність нести додаткові витрати, на відміну від інтересу до онлайнових транзакцій.

Підприємства хочуть ширше використовувати електронну комерцію. Компанії бачать великий потенціал в ширшому застосуванні Інтернету для електронної комерції, виявляючи при цьому меншу зацікавленість в розширенні онлайнової взаємодії з державними установами.

Але разом з тим, користувачі в цих країнах сподіваються на державу. Так, переважна більшість підприємств (80%) і громадян (77%) вважають, що держава повинна спростити доступ в мережу Інтернет. Крім того, більшість підприємств вважають, що держава повинна докладати більше зусиль по розвитку інфраструктури Інтернету.

«Хоча ряд ключових чинників, пов'язаних з впровадженням інформаційних і комунікаційних технологій, залежить від центральної влади, вирішення багатьох питань залишається в компетенції муніципалітетів. Щоб сповна використовувати переваги IP-мереж, необхідно здійснювати впровадження широкосмугового доступу в Інтернет як на загальнонаціональному, так і на місцевому рівні. Сучасним містам необхідно підвищувати свою конкурентоспроможність, і добитися цього можна за рахунок масового впровадження технології Web 2.0», - переконаний Енріке Руеда-Сабатер (Enrique Rueda-Sabater), директор Cisco із стратегічних питань на ринках, що розвиваються.

Інформаційні і комунікаційні технології вже допомогли підвищити конкурентоспроможність і продуктивність роботи багатьом містам і країнам. Із зростанням конвергенції мереж виникають нові можливості. Міста і країни використовують їх, щоб прискорити свій розвиток і випередити розвиненіші країни і міста, причому ті, що відстають, відкочуватимуться все далі назад в плані конкуренції на національному і регіональному рівні.

IP-мережі дають економічні переваги, зокрема підвищення продуктивності роботи: наприклад, за рахунок зниження вартості операцій, масштабованості і впровадження швидких і надійних інформаційних потоків. Також забезпечується підтримка інновацій: наприклад, за допомогою онлайнових інструментів спільної роботи, вікі і т. п..

З іншого боку, мережі дають і соціальні переваги, зокрема широкий доступ до освітніх і інших корисних інформаційних ресурсів, надання онлайнових державних і медичних послуг, розширеної участі громадян і різноманітні можливості для розваг.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Сучасні технології»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.