Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


10 звичок, які допоможуть дожити до 100 років

Медицина 61586 переглядів

Опубліковано - 28.05.2009 | Всі публікації | Версія для друку

10 звичок, які допоможуть дожити до 100 років
Найголовніший чинник, який визначає те, наскільки довго людина проживе, - це не гени, а спосіб життя. Дослідники виявили, що довгожителі вирізняються своїми особливостями в харчуванні, вправах, способах боротьби із стресом. Ось 10 правил, дотримуючись яких можна прожити довше життя.

1. Не йдіть на пенсію. "Досвід показує, що коли у людини, яка раптово припиняє працювати, починає розвиватися ожиріння і хронічні захворювання", - говорить Luigi Ferrucci, директор Baltimore Longitudinal Study of Aging. До Кьянті (Італія).

2. Користуйтеся флосом щодня. Це може допомогти зберегти ваші артерії здоровими. У 2008 році в Університеті Нью-Йорка (New York University) провели дослідження, в якому з`ясували, що щоденне використання зубної нитки зменшує кількість хвороботворних бактерій в роті. Ці бактерії можуть потрапляти в кровообіг і викликати різні запальні утворення в артеріях, що є головним ризик-фактором серцевих захворювань. "Я вважаю, що люди повинні користуватися флосом двічі в день, щоб одержати очікуваний ефект", - говорить доктор Перлз.

3. Рухайтеся! "Фізичне навантаження - це єдине реальне джерело вашої молодості, яке існує, - говорить Джей Ольшанські (Jay Olshansky), професор медицини, дослідник процесів старіння з University of Illinois, Чікаго. - Це схоже на бензин і машинне масло для вашого автомобіля. Ви не повинні робити це, але ваш автомобіль поїде безумовно краще". Згідно численним дослідженням завдяки вправам поліпшується настрій, гострота розуму, м`язова маса і кістки.

4. Їжте багаті клітковиною злаки на сніданок. Споживання цільнозернових, особливо на сніданок, допомагає зберегти рівень цукру стабільним впродовж всього дня.

5. Спіть як мінімум шість годин на добу. Додавши бракуючу годину сну, ви додасте собі декілька років життя. "Сон - одна з найважливіших функцій, яку наш організм використовує для регулювання і відновлення клітин, - говорить доктор Ферруччі. - Ми підрахували, що мінімальна кількість сну, яка потрібна людині для отримання фази швидкого руху очей (REM-фаза), - близько шести годин".

6. Їжте цільнозернові, без добавок. Люди, в крові яких високий рівень певних нутрієнтів - селену, бета-каротину, вітаміну С і Е, як правило довше живуть і мають кращі когнітивні показники. На жаль, немає доказів того, що прийом препаратів з цими мікроелементами і вітамінами надасть подібну дію. Існує понад 200 різних каротеноїдів і 200 різних флавоноїдів в одному тільки томаті", - говорить Ферруччі. Трохи менше продуктів білого кольору - хліба, муки, цукру, і більше кольорових овочів і фруктів, темного цільнозернового хліба і злакових.

7. Не нервуйтесь. Згідно новому дослідженню, довгожителі зазвичай не приймають близько до серця проблеми. Знайдіть спосіб для себе, який дозволить керувати вашим стресом: йога, фізичні навантаження, медитація.

8. "Живіть як Адвентисти Сьомого Дня". Американці, які вважають себе Адвентистами Сьомого дня, мають середній термін тривалості життя 89 років. Майже на 10 років більше, ніж термін життя середньостатичного американеця. Один з головних принципів цієї релігії - турбота про свій організм. Це означає не палити, не зловживати алкоголем і солодким.

9. Звички. Довгожителі зазвичай мають жорсткий розпорядок, говорить доктор Ольшанські. Вони дотримуються певної дієти і займаються певною фізичною діяльністю протягом життя. Вони прокидаються і лягають спати в один і той же час. Це ще одна хороша звичка, яка підтримує ваше тіло в стані рівноваги.

10. Контактуйте. Регулярний контакт з своїми друзями і близькими - ключ до того, щоб уникнути депресії, яка може привести до ранньої смерті. Деякі психологи вважають, що головна користь для літніх людей від фізичних вправ - соціальні взаємодії.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Медицина»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.