Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ющенко буде технічним кандидатом у Януковича?

Є така думка 22762 перегляди

Опубліковано - 1.06.2009 | Всі публікації | Версія для друку

Ющенко буде технічним кандидатом у Януковича?
Нині ми всі вчергове переконалися: про ширку дуетом “співають” Банкова і Партія регіонів. До, речі, далеко не перший рік. І на те, очевидно, існують вагомі причини. Приховані від нас.

Перший заступник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов знову стверджує, що його політична сила веде переговори з усіма парламентськими фракціями щодо створення коаліції.

Про це він заявив сьогодні в інтерв’ю журналістам.

«Ми ведемо консультації з усіма політичними силами, що представлені в парламенті, в тому числі й по створенню дієвої структури політичного управління нашої держави, яка б дозволила ефективно нею управляти», - сказав Єфремов.

Водночас, за його словами, жодного рішення щодо створення нової коаліції фракція Партії регіонів ще не ухвалювала.

«Рішення може бути ухвалено тільки після того як воно буде ухвалено або на політраді партії, або на засіданні фракції. Ні перше, ні друге рішення поки не приймалося», - сказав Єфремов.

При цьому він повідомив, що переговори з БЮТ від Партії регіонів безпосередньо веде народний депутат Андрій Клюєв.

Сьогодні ж постійний представник Президента у парламенті Ігор Попові на засіданні Погоджувальної ради керівників фракцій та комітетів ВР заявив, що Віктор Ющенко вітатиме створення нової коаліції, якщо це покращить ефективність роботи Верховної Ради.

Він зауважив, що останнім часом дуже багато говориться про створення нової коаліції, і цього тижня всьому суспільству має бути надана остаточна відповідь.

«Якщо нова коаліція створюється для збільшення ефективності законотворчої роботи Верховної Ради, то, звичайно, Президент і суспільство привітають таке створення», - сказав Попов.

Він зауважив, що створення коаліції – це виключно компетенція парламенту. При цьому, додав Попов, якщо коаліція має намір вносити зміни до Конституції, то цей процес має відбуватися відкрито.

«Для мене очевидно, що Верховна Рада не піде на антиконституційні кроки, не буде додавати додаткові повноваження, не буде продовжувати конституційні терміни повноважень, на які вона обиралася», - сказав він.

Попов також нагадав, що Президент України два місяці тому вніс на розгляд Верховної Ради власний проект змін до Конституції і просить депутатів прискорити його розгляд.

Нагадаємо, що розмови про ширку лунають із Банкової та від ПР не перший день чи тиждень, а вже не перший рік поспіль. І, навіть не перше скликання парламенту.

Саме позиція НУ, яка умисно затягувала коаліційні переговори, забезпечила появу іншої коаліції ПР-КПУ-СПУ, яку в народі назвали С.Р.А.К.А. Чим закінчилося пришестя Януковича у Кабмін та унівесалення України - пам'ятають усі.

Пропрезидентський блок НУ-НС йшов на дострокові вибори твердо обіцяючи виборцям, що ніякого іншого блоку, окрім як із БЮТ у новообраному парламенті не створить.

Проте, одразу ж після набуття нардепами повноважень, почалися незрозумілі виверти із боку пропрезидентської частини НУ-НС і водночас активні розмови про ширку із ПР. Зокрема, на цьому наполягали екс-секретар РНБО Іван Плющ та, на той час, глава СП Віктор Балога. Нардепи, наближені до Балоги, які згодом утворили ЄЦ, тривалий час торпедували підписання коаліційної угоди.

Нагадаємо також, що саме ЄЦівці часто-густо провалювали голосування коаліції, чим дали привід для ПР та Банкової балакати про недієздатність коаліції.

Всі пам'ятають також, що саме Президент Ющенко і його клерки розпочали війну із коаліційним урядом від першого дня його існування. Якщо для ПР, яка перейшла в опозицію, такі дії мають логічне пояснення, то з боку Президента, чий блок увійшов до коаліції - досі прийнятних пояснень не надходило.

Врешті, всі пам'ятають демарш НУ-НС у вересні минулого року і розвал коаліції. Якщо подивитися на ці події - то очевидно, що і в цьому випадку ПР і пропрезидентська частина НУ-НС діяли синхроно й погоджено.

Із переформатуванням коаліції БЮТ-НУ-НС-Блок Литвина, війна проти коаліційного уряду та самої коаліції не тільки не вщухла, а й спалахнула із новою силою. На Банковій не тільки викинули із НУ нардепів, які наважилися підписати нову коаліційну угоду, а й практично знищили "Нашу Україну", почесним головою якої є сам Віктор Ющенко.

Цікаво, що увесь цей час протистояння, чи не найголовнішим аргументом війни Банкової проти коаліції були плітки про таємні переговори БЮТ і ПР за спиною у колег із коаліції...

Якщо подивитися на численні соціологічні дослідження, то популярність чинного Президента серед виборців менша, ніж статистична похибка. Між тим, соціологи називають лідера ПР Віктора Януковича реальним претендентом на посаду Президента.

Отже, само собою напрошується питання: чи не є Ющенко, якому власне, навіть теоретично не "світить" другий термін, технічним кандидатом в Януковича?

Адже, тільки сліпий може не помітити, що саме Ющенко, а не Янукович, послідовно й тривалий час руйнує помаранчеву команду й плюндрує ідеали Майдану. Саме СП є тим інструментом, який фактично дискредитував владу, яку обрав народ у 2004 році. Навіщо? Щоб прокласти дорогу Януковичу?

Як не крути, а інше логічне пояснення "дивного" дуєту гаранта і регіоналів знайти не вдається.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Є така думка»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.