Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Корреспондент” встановив причини масового грипозного психозу в Україні

Національна безпека 18592 перегляди

Опубліковано - 6.11.2009 | Всі публікації | Версія для друку

Повідомлення про жертви грипу в західних областях країни спровокували нечувану паніку серед українців
Повідомлення про жертви грипу в західних областях країни спровокували нечувану паніку серед українців
Традиційно непрофесійне поводження чиновників усіх рівнів з інформацією, помножене на серйозність ситуації, породило нечуваний в незалежній Україні масовий психоз, пише у свіжому випуску видання “Корреспондент”.

Повідомлення про жертви грипу в західних областях країни, що облетіли всю Україну, спровокували нечувану паніку серед українців. І співвітчизники тут же кинулися вимітати з аптек маски і медикаменти - з терміновою необхідністю і про запас, пише Корреспондент.

Масла у вогонь підливали й офіційні заяви влади, то повідомляючи про епідемію, то спростовуючи цю інформацію. Чиновники не тільки не змогли зупинити істерію, а й підігрівали її неузгодженістю дій і апокаліпсичним прогнозами. Країною поповзли чутки: в Україні легенева чума і літаки розпилюють над містами антивірусні препарати.

"У таких ситуаціях, коли люди масово впадають у паніку, боячись за себе і близьких, рахунок іде на дні і навіть години", - впевнений старший науковий співробітник столичного Інституту психології Олександр Губенко. Він попереджає: якщо панічні настрої відразу не взяти під контроль, вони можуть паралізувати суспільне життя та економіку. А професійні піарники додають: в паніці, що охопила Україну, винна влада - від Президента і прем'єра до більш дрібних державних менеджерів.

Фахівці з піару та кризових комунікацій з транснаціональних компаній, які просили не згадувати їхні імена через критичні позиції щодо уряду, в розмові з Корреспондентом розповіли, що стрімкому зростанню панічних настроїв багато в чому зобов'язані традиційно непрофесійній роботі чиновників усіх рівнів з такою делікатною інформацією, як епідемія небаченого вірусу.

Однією з основних причин паніки стала какофонія даних про кількість захворілих і померлих від регіональних і столичних чиновників, включаючи прем'єра і Президента. Через це склалося чітке відчуття, що ні Мінздоров'я, ні регіональна влада не контролюють розвиток епідемії. Більш підігріла все це відсутність будь-якої інформації від спеціалістів у ЗМІ в перші ж дні епідемії про те, що таке каліфорнійський грип і як з ним боротися, хоча понад десяток країн у світі вже пройшли через це випробування з честю.

Піарники також зазначають, що свідомо чи ні, лякали телеглядачів вищі посадові особи, демонструючи свою старанність у боротьбі з вірусом. А особиста зустріч Юлією Тимошенко літака з Таміфлю показувала всім крайню серйозність ситуації. "Якби моя компанія розіслала усім прес-реліз про те, що гендиректор особисто вночі у дворі зустрічав машину з рекламною продукцією, то ви б справедливо подумали, що він перебуває не на своєму місці. Адже це може зробити його асистент", - розповів Корреспонденту на умовах анонімності піар-директор великої компанії, яка займається Україною і ще 11 країнами.

Налякало багатьох і особисте звернення міністра закордонних справ до НАТО, яке виглядало як останній крик потопаючого. На черговому телешоу один з кандидатів у Президенти також заявив, що вірус схожий на легеневу чуму, чим ще більше підвищив градус дискусії в суспільстві. Нагнітали ситуацію і багато ЗМІ, ретранслюючи факти і домисли суцільним потоком.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Національна безпека»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.