Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Як вести себе у вуличній бійці?

Власна безпека 63564 перегляди

Опубліковано - 16.10.2011 | Всі публікації | Версія для друку

Як вести себе у вуличній бійці?
Результат вуличної бійки залежить не тільки від сили удару. Моральні бар’єри і страх можуть ввести в ступор навіть досвідченого спортсмена. Але якщо досвідчений боксер, скоріше, боїться серйозно покалічити супротивника, то фізично непідготовленою людиною керує насамперед страх за себе.

Як вести себе в вуличній бійці, що можна зробити для її запобігання, і як бути, якщо не залишається вибору?

1. Спробуйте словами

Шкіряна куртка поверх «Абібасу», кепка на голеній голові, звернення «агов, Вася». Жителям спальних районів і невеликих міст це знайомо. Але, незважаючи на грізний вигляд гопників, бійка з ними не обов'язкова. Їм важливо отримати з вас гроші і самим не отримати по нирках. Так що словами можна цілком вирішити конфлікт. Щоправда, не варто заглиблюватися в нетрі їх маргінального сленгу. Все одно нічого не зрозумієте, повгрузаєте в поняттях і в підсумку виявитеся на їхньому полі. Відповідайте коротко або питанням на питання. Можна дезорієнтувати ворога зарозумними термінами (будь-яке слово більш ніж на три склади), але не захоплюйтеся - вважатимуть за провокацію. На практиці, якщо заведете розмову в глухий кут, і їм нічим буде крити ваше останнє слово, гопота ретирується в пошуках менш балакучої жертви.

Яскравий приклад такої поведінки зображено у відомому фільмі “Мама, не горюй!” у сцені розмови героя Гоші Куценка Артура з "братками".



2. Контролюйте себе

За великим рахунком уникнути краще не бійки, а самого контакту. Проходячи повз групи потенційних агресорів, не звертайте на них уваги. Пам'ятайте, що 87% людей відчувають, коли за ними спостерігають зі сторони. І велика ймовірність, що саме ця компанія в ті 13%, що залишилися, не входить. Так що не стріляйте зайвий раз очима. Якщо стратегія не спрацювала, і з вами завели розмову, тримайте в голові наступне. По-перше, не сприймайте всерйоз їх загрози. Як вже було сказано, отримати не хочеться нікому, тому хулігани будуть залякувати, щоб ви самі відмовилися від можливості фізичного опору. Не виправдовуйтеся і не задкуйте - ці дії видають у вас жертву. Ну і, звичайно, якщо вам запропонували «піти відійти», то відмовтеся і внесіть смуту в хитку свідомість агресора.

3. Не контролюйте себе

Ви хотіли б битися з закінченим психом? Ваш супротивник теж не хоче. Якщо не соромно, «зірвіть стоп-кран» і зображайте буйного. Проявіть ініціативу - атакуйте першим! Так у вас буде перевага - нерухома ціль, яка не очікує атаки. Існує ефективна зв'язка: удар в ніс, в живіт (або в пах) і зверху по голові (або знизу коліном в обличчя). Бійці з досвідом рекомендують серію ударів при русі вперед. Якщо вас повалили на спину, не соромтеся використовувати лікті, коліна і свою голову. І як можна активніше рухайтеся.

4. Розберіться з причинами страху

Страх перед бійкою може мати різні причини: страх зіпсувати зовнішність, небажання відчувати біль або навіть гарне виховання. Адже цивілізованій людині битися не пристало, чи не так? Але слід засвоїти, що навіть сьогодні первісні правила і закони нікуди не поділися. Вони трансформувалися, підлаштувавшись під сучасний формат. Чоловіки сьогодні точно так же годують сім'ю, тільки не вбиваючи мамонтів, а заробляючи гроші в офісах. Від того, що за останню пару мільйонів років ви жодного разу не ганялися зі списом за волохатим слоном, чоловіком ви бути не перестали. Тому забудьте про умовності. Битися - не означає зрадити свою інтелігентність.

5. Тренуйтеся морально

Інша справа - страх через банальне невміння битися. Щоб побороти цю фобію, існує психологічний прийом. Уявіть неминучість бійки, намалюйте в свідомості картину того, що відбувається і складіть алгоритм своїх дій. Куди вдарите спочатку? Кого відключите першим? Що робити далі? Частіше перегравайте цю сцену. Справа в тому, що підсвідомість не здатна відрізняти реальну подію від вигаданої. А «накрутивши» себе належним чином, дивись, та й спрацює рефлекс, особливо коли ситуація не залишить вам вибору.

6. Не соромтеся тікати

Ще одна причина, через яку вплутуватися у вуличну бійку не ризикують навіть спортсмени - непередбачуваність. Ви можете повертатися з тренування по карате, де п'ятнадцять хвилин тому розкидали на татамі п'ятьох спаринг-партнерів, і спасувати при вигляді щуплого агресора. Причина? На вулиці немає правил. У кишені у злодія може виявитися ніж; за рогом чекає сигналу підкріплення; немає судді, який вас розтягне.

До того ж, підворіття - не місце для красивих прийомів і кидків. За статистикою, 80% вуличних бійок закінчуються в партері, тобто на землі.

Коли Жан-Клода Ван Дамма запитали, як він перемагає у вуличних бійках, актор без коливань відповів: «Я швидко бігаю».

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Власна безпека»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.