Аратта - На головну

12 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чи існують дракони або що руйнує кохання?

Психологія та стосунки 32056 переглядів

Опубліковано - 8.12.2011 | Всі публікації | Версія для друку

Чи існують дракони або що руйнує кохання?
Бути коханою і кохати... Що може бути прекрасніше! Ти зустріла хлопця своєї мрії, перші побачення, нові враження, радісні очікування... Прекрасний час, - здається що закоханість ніколи не закінчиться, а попереду чекають довгі роки щастя. Але! Стереотипи народжують Очікування, невиправдані Очікування ведуть до Образ і це руйнує не тільки відносини, але й вас самих.

Як завжди, в кінці року щільність подій наростає, перетворюючись під Новий рік в суєту і плутанину. Тренінги, семінари, поїздки та події так щільно вишикувалися в останні кілька тижнів, що абсолютно не вистачало часу написати. А планів, як завжди, - громаддя. Тому пропоную вам передноворічну, трохи казкову статтю про Драконів Принцес і Лицарів...

Бути коханою і кохати... Що може бути прекрасніше! Ти зустріла хлопця своєї мрії, перші побачення, нові враження, радісні очікування... Прекрасний час, - здається що закоханість ніколи не закінчиться, а попереду чекають довгі роки щастя.

Хочеться вірити в щасливий результат романтичних відносин, перетворення закоханості в любов. Але десь в глибині душі виникають смутні переживання і народжуються сумніви. Причини цьому є. Статистика, - наука, що не знає компромісів, говорить про інше - Україна лідирує з розлучень в Європі. А скільки романтичних відносин закінчуються нічим і приносять сльози розчарування, наука не скаже, - залишається лише здогадуватися.

Що ж заважає зберегти кохання і побудувати дійсно щасливі стосунки? Стосунки, які принесуть радість дружби, яскравий секс, добробут, теплу сімейну атмосферу в якій народяться і виростуть здорові, щасливі діти?

Можна зберегти стосунки і не розгубити романтичні почуття перших зустрічей, якщо знати, які небезпеки підстерігають закоханих.

Пам'ятаєте? Казкові дракони тримали принцесу в ув'язненні до тих пір, поки відважний лицар не звільняв прекрасну полонянку. Хеппі енд - і «всі жили довго і щасливо» можливий не тільки в казках, а й у звичайному житті.

Потрібно тільки перемогти драконів. Магічні часи канули в лету, занурившись у казковий світ фантазій, але дракони, змінивши свій вигляд, залишилися поруч з нами. Сьогоднішні монстри живуть не в печерах і вежах, а в глибині нашої свідомості, все так само охороняючи прекрасних принцес від справжнього кохання.

Без мудрості Прекрасної Дами навіть найбільш гідний Лицар, сильний і відважний, не впорається з пастками і злими підступами монстрів.

Тільки разом, ідучи рука об руку ви створите «довге і щасливе» своє життя.

Як перемогти драконів? Потрібно з ними познайомиться, вивчити звички. А потім скористатися магічною силою, що подарована людині - силою слова.

Перший, лицемірний дракон зветься СТЕРЕОТИП.

Другий, хитрий, має ім'я ОЧІКУВАННЯ.

Третій, холодний і жорстокий, являє собою ОБРАЗИ.

Ім'я дракона - це його повадки, пастки і небезпеки.

Дракон стереотипів. Він виростає в нашій свідомості завдяки казкам та фільмам, книжкам та історіям з життя подружок. Найпоширеніший міф - уявлення про те, що повинен чоловік.

Ми знаємо, що Прекрасний Принц повинен: дарувати подарунки та квіти, запрошувати в кіно, возити у відпустку, проводити весь вільний час з дамою серця, виконуючи її бажання, а якщо він виявився відстороненим або дама розгнівалася, - співати серенади під балконом (сучасна інтерпретація: писати повідомлення і листи електронкою, телефонувати, завалювати подарунками та ін.) Ти можеш успішно продовжити список сама або поговорити з подругами, - вони допоможуть дізнатися краще вашого загального дракона.

Загалом, ми знаємо дуже багато того, що повинен робити Прекрасний Лицар. Тобто не ми, - а наш Дракон. І коли Стереотип піднімає голову, викидаючи дим і вогонь, до нього на допомогу виходить монстр Очікування, щоб не дозволити доблесному лицарю викрасти прекрасну принцесу. Причому, якщо молодий чоловік зробив те, що належить, - наприклад запросив до ресторану, подарував квіти, був уважний і ніжний, - тобто збігся зі стереотипом, значить, на думку дракона Стереотипа, наступним його подвигом буде підношення в дар прекрасних коштовних каменів. І якщо цього не трапляється ...Ой, що починається!

Чим більше дії чоловіка на перших етапах знайомства співпадають зі стереотипним уявленням про те як це повинно бути, тим сильніше Очікування виникає. А чим сильніше очікування, тим більше розчарування.

Напевно кожна з нас мріяла про романтичні вечори. Чим яскравіша фантазія, тим багатше відчуття і гостріше почуття. Реальність не завжди може бути такою ж яскравою...
Своїх драконів потрібно вбивати самому
Своїх драконів потрібно вбивати самому
Існує певна закономірність - фантазія не може повністю збігтися з реальністю. У момент мрій ми знаходимося у своєму внутрішньому світі, де наша воля - непорушний закон, а творчість може бути виявлена в повній мірі. У світі зовнішньому, наші бажання і наміри зустрічаються з бажаннями та намірами інших, а також змушені вписуватися в існуючий контекст. Наприклад, намріяли ви собі романтичну вечерю на березі моря під звуки улюбленої музики і, у фантазіях своїх, кілька разів прокрутили сценарій зі смаком вина та їжі, відблисками місячного світла на легкому морському бризі... І ось реальність... Все, що було придумано - присутнє. Але, може бути АЛЕ. У вас був важкий день з нервуванням, а в фантазійному сценарії це було відсутнє... Ви вже не отримаєте стану, подібного до того що було в мріях. Або за сусіднім столиком компанія під шофе, галасує і бешкетує... Або ваш лицар взагалі вирішив усе по-іншому, зняв човен і потягнув вас у вечірньому вбранні на нічну риболовлю? Варіантів розвитку ситуації мільйони. Але точно можу сказати, що навряд чи все відбудеться саме так, як мріялося. Може краще, може гірше... Але по-іншому.

І якщо Очікування, породжене Стереотипом не підтверджується в реальності, піднімає голову третій, найбільш руйнівний дракон - дракон Образа.

Цей монстр годується мовчанням і недомовками, гладшає від розмов з подружками під їхні вигуки «вони всі такі!».

Образа - це приємно? Скоріше ні, ніж так. Образа - негативна емоція. Негатив існує щоб убезпечити нас. Відчуваючи негативну емоцію, ми готуємося до дії. Варіантів два - втекти або напасти. Але Образа не передбачає дії. Ображаючись, ми направляємо негативну емоцію на самого себе. Зауважте, що ми схильні ображатися на близьких, коханих, на те, з чим впоратися не можемо. Тим самим руйнуючи себе...

Що ж робити? У першу чергу відслідковувати - чи не підняв голову Дракон. Відмовитися від стереотипів і будувати відносини за вашим персональним сценарієм.

По-друге, навчитися приймати те, що відбувається таким як воно є. Щоб було простіше відмовся від очікувань. Можна і потрібно планувати і готуватися. Але в жодному разі не варто передбачати емоції і почуття. Немає очікувань - немає розчарувань.

І, по-третє, варто скористатися унікальною можливістю людини - мовою. Уміння говорити і слухати, як магічне зілля давніх казок, змінить твій світ і відносини. Чоловіки не володіють даром ясновидіння. Озвуч свої уявлення про те, як повинні розвиватися стосунки. І тоді з'являється шанс бути почутою. Жінки більш чуттєві, але все-таки краще задати питання, почути його думку і, висловивши свою, прийти до якогось спільного знаменника.

Пам'ятайте, що Стереотипи народжують Очікування, невиправдані Очікування ведуть до Образ і це руйнує не тільки відносини, але й вас самих.

Перемогти внутрішніх драконів і побудувати яскраві, багаті враженнями та почуттями стосунки допоможе велика сила виявленої любові. А любов починається з прийняття. Прийми себе, відчуй своє право бути і проявлятися. Прийми Його, в Його унікальність і побудуй свій прекрасний світ, наповнений коханням і взаєморозумінням.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.