Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ранок після війни

Україна - це Я! 36556 переглядів

Опубліковано - 23.09.2014 | Всі публікації | Версія для друку

«Ранок на Дніпрі» - Архип Куїнджі
«Ранок на Дніпрі» - Архип Куїнджі
...Ніч не спала. Дніпром, між Шевськими і Становим островами, лоцмани сплавляли плоти. Тихою течією, збирали веслами зорі в воді, ішли на Кодак. Ішли в своєму столітті через нинішнє, зшиваючи історію в один великий розділ.

Темінь і світло боролись в сірості світанку, сіяли тривогу в сни жителів міста. На острові Старуха домовлялись Доля і Недоля. Сірість гасила вогні, а вони загорялись і загорялись. Надія на спокій і віра в надію гукали світанок нового дня. З майдану розтікалась мелодія, проганяючи сірість.
Мандрівний скрипаль-віртуоз Андрій Петров
Мандрівний скрипаль-віртуоз Андрій Петров
На майдані нашого міста грав скрипаль. Грав з самого ранку, а не ввечері, як завжди. І скрипка звучала трішки по-іншому. Вона плакала і сміялась крізь сльози, ніби гукала людей до себе. Одинокі перехожі змінювали шлях, обступали скрипаля. А він грав безупинно.

Грав для них, для міста, для Дніпра, для вранішнього Сонця, котре з-за спин будинків, через голови людей дивилось на майдан. І навколо цього скрипаля було все більше і більше дніпрян.

… посеред майдану, оточений людьми, грав скрипаль, а перед ним танцювала маленька дівчинка. Це був перший ранок без війни.
Сучасний козак Мамай - Юрій Фоменко
Сучасний козак Мамай - Юрій Фоменко
Від «Аратти»:

Наш постійний автор, з-під пера якого виходять чудові новели, нині у складі батальйону територіальної оборони перебуває в зоні АТО.

У мирний час Юрій Фоменко - агроном, фермер, будівельник, історик, педагог, чудовий сім’янин, талановитий новеліст, що добре володіє живим українським словом, - його літературний блог «Земля Мамаїв» вже має власну аудиторію шанувальників, - нині у складі добровольчого батальйону боронить нашу землю, землю Мамаїв...

Всі ми в різний спосіб допомагаємо армії, тож можемо долучитися і до адресної допомоги. Нині його друзі закликають допомогти Юрію. Зараз нашим захисникам конче необхідний тепловізор.

Картка Приватбанку:
4149 4377 3574 9317 Фоменко Юрій Миколайович.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Україна - це Я!»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.