Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Піарбудівництво. Росія будує «неправильні» мости через Керченську протоку

Політика 15438 переглядів

Опубліковано - 23.07.2015 | Всі публікації | Версія для друку

Піарбудівництво. Росія будує «неправильні» мости через Керченську протоку
На околицях Керчі почалося будівництво мосту через Керченську протоку.

Про це в середині травня радісно повідомляла інтернет-спільнота «Мій Сімферополь» і додавала: «Роботи з будівництва мосту вже тривають на узбережжі Краснодарського краю і косі Тузла».

Ми щиро раді за кримчан, краснодарців і всіх росіян. Але оптимізм наш глибоко стриманий. Радіти початку будівництва мосту – все одно, що радіти міражу в пустелі. Ось кілька маленьких етапів великого керченського шляху.

Минулого літа президент Росії Владімір Путін заявив, що буде два мости: автомобільний і залізничний. Щоправда, російські компанії не горіли патріотизмом і не поспішали боротися за престижне замовлення. Тож міст хотіли навісити китайцям. Але ті, побоявшись міжнародних санкцій, відмовились. Та все одно в липні, хоч і не було проекту і підрядника, президент Владімір Путін заявив: керченський міст має бути відкритий до кінця 2018 року – і пообіцяв, що роботи з будівництва мостового переходу почнуться найближчими тижнями. Запам’ятайте дати: кінець 2018 року і початок робіт – «найближчими тижнями».

Найближчі тижні розтягнулись на найближчі місяці. «Роботи з будівництва мосту в Крим через Керченську протоку почалися», – про це ми почули від міністра транспорту Росії Максіма Соколова у вересні минулого року, про що теж радісно повідомило російське інформагентство «Новости». Через два місяці, на початку листопада, ті ж РИА «Новости» і міністр Соколов повідали радісну новину: будівництво керченського мосту почалось. Щоравда, що саме почали будувати, міністр пояснити не зміг: за його словами, в листопаді лише взялись за техніко-економічне обґрунтування.

Підіб’ємо підсумки. До листопада минулого року керченський міст, за повідомленнями членів російського уряду, починали будувати тричі: у серпні, вересні та листопаді. Тепер питання: а який міст, за повідомленням інтернет-спільноти «Мій Сімферополь», почали будувати в Керчі до початку нинішнього літа? Бо ж, дорогі друзі, торік тричі починали будувати той міст, який мали закінчити, за вказівкою Путіна, до грудня 2018 року. А цього літа почалось будівництво того Керченського мосту, закінчення якого намічено на середину вже 2019-го! Просто минулого року починали будувати неправильні мости, а от цього літа розібрались і взялись за правильний міст, у нього і дата закінчення інша. Чому ж ті мости, що кілька разів починали будувати минулого року, неправильні? А тому, що їхнє будівництво не освячувалось.

Як повідомили в лютому все ті ж РИА «Новости», в Севастополі відслужили молебні про благополучне будівництві мосту. А це зовсім інша справа. Одне незрозуміло: чому молебні відбулись лише в Севастополі, потрібно б і в Керчі, у Сімферополі, у Краснодарі. А то будівництво розпочали, але треба б його і закінчити.

Відомий німецький інженер Хольгер Свенсон, фахівець у галузі вантових мостів, вважає, що на спорудження мосту через Керченську протоку піде не менше 5 років. Вже вимальовується середина 2020 року. Тож православну пильність потрібно кріпити і продовжувати. Усе ті ж російські «Новости» якось повідомляли, посилаючись на торгового представника Росії в Австрії: «Австрійська фірма пропонує побудувати канатну дорогу через Керченську протоку між Краснодарським краєм і Кримом». Цілком можуть бути ще не один початок і не один молебень. Якщо не за міст, то за канатну дорогу, не за канатну дорогу – то за тунель. Головне – дотримуватись техніки безпеки і лоб не розбити в поклонах.

Скільки не кажи «халва» – в роті солодше не стане. Неправда, керченський міст не гірше за халву всім кримчанам уже поперек горла стоїть.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.