Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Силовики» угруповання «ЛНР» проти Плотницького. Громадянська війна по-луганськи-6

Національна безпека 37079 переглядів

Опубліковано - 15.12.2015 | Всі публікації | Версія для друку

Ігор Плотницький, ватажок угруповання «ЛНР», що визнане в Україні терористичним. Луганськ, листопад 2014 року
Ігор Плотницький, ватажок угруповання «ЛНР», що визнане в Україні терористичним. Луганськ, листопад 2014 року
Спроба арешту так званого «міністра палива і енергетики» «ЛНР» Дмитра Ляміна спричинила політичну кризу у верхівці угруповання.

Хроніка «перевороту в ЛНР»: винні кібер-хакери та олігархи?

Луганськ, субота, 17 жовтня. За наказом так званого «міністра державної безпеки» угруповання «ЛНР» Леоніда Пасічника, група озброєних бойовиків увірвалися в будинок Дмитра Ляміна, «вугільного міністра ЛНР». Його били на очах у дружини і дітей, на камеру його звинувачували у махінаціях із вугіллям та співпраці з «українськими кримінальними авторитетами».



Пізніше голова «МДБ ЛНР» Пасічник (до речі, колишній підполковник СБУ) робить гучну заяву, що «міністр» неухильно виконував розпорядження Юрія Іванющенка та Івана Аврамова – по контрабанді вугілля і передачі під контроль криміналітету стратегічно важливих для «республіки» підприємств паливно-енергетичної сфери. Нібито використовуючи своє «службове становище», в період із січня по вересень 2015 року Лямін незаконним шляхом реалізував в Україні понад 3,3 мільйона тонн вугільної продукції, що складає більше ніж 88% від усього видобутого і реалізованого вугілля в угрупованні «ЛНР».
Голова так званого «МДБ» угруповання «ЛНР» Леонід Пасічник
Голова так званого «МДБ» угруповання «ЛНР» Леонід Пасічник
Неділя 18 жовтня. З’ясовується, що луганська «МДБ» перевищила повноваження. Ватажок «ЛНР» Ігор Плотницький, який на той час перебував у Москві, робить ще більш скандальнішу заяву: Ляміна нібито затримали «з порушеннями чинного законодавства «республіки», без відома глави та «уряду ЛНР»! Плотницький каже, що розслідуватиме цю ситуацію, а поки що усуває від обов’язків і Ляміна, і «міністра МДБ» Пасічника. Цю інформацію оприлюднили на сепаратистських сайтах «ЛуганськПресІнформ» і «Офіційному сайті голови «ЛНР»... Однак вже через декілька годин ці сайти перестали працювати!

До скандалу підтягуються «сусіди» – прес-служба ватажка угруповання «ДНР» Олександра Захарченка. «Арешт міністра палива, енергетики та вугільної промисловості Дмитра Ляміна, який був зроблений без санкції керівництва «республіки», дуже нагадує прийоми олігархічних воєн за переділ ринків в Україні. Ми впевнені, що тут не обійшлося без «укроолігарха» Сергія Курченка», – йдеться в повідомленні прес-служби Захарченка.



Трохи пізніше в Луганську у випуску новин транслюється відеозвернення Ігоря Плотницького, де той підтверджує намір відсторонити голову «МДБ» Леоніда Пасічника і також натякає на інтриги Сергія Курченка, з яким у сепаратистів виник конфлікт.

Однак, Пасічник не має наміру здаватися. Він оприлюднює – чомусь на сайті так званого «міністерства внутрішніх справ» угруповання ЛНР» – заяву, де відмовляється звільняти «міністерське» крісло. За його словами, заява Плотницького – це псевдо-заява! Її розмістили в мережі невідомі українські кібер-хакери, які нібито зламали офіційні інтернет-ресурси «ЛНР»…
Дмитро Лямін
Дмитро Лямін
Окупований Луганськ у двох інформаційних реаліях

Захоплений сепаратистами Луганськ нібито опинився у двох інформаційних реаліях. В одній так звані «спецслужби» угруповання «ЛНР» борються з «українськими кримінальними авторитетами» Іванющенком і Аврамовим, а в іншій Ігор Плотницький стурбовано каже про «підступність Сергія Курченка», – а насправді фактично розписується в тому, що не контролює власного «силового блоку»!

Понеділок 19 жовтня. До вечора ситуація дедалі більше напружувалася. На боці Пасічника виступили деякі впливові «депутати» угруповання «ЛНР», які заявили, що сепаратистські «МДБ» і «МВД» діють «у межах законності».

Сам Пасічник оприлюднив ще одну заяву, де знов відмовився складати повноваження. Дехто з експертів вважає, що він готовий іти ва-банк, бо впевнений у своїй перемозі.

З іншого боку «партія Плотницького» видала декілька новин, де на підтримку ватажка «ЛНР» висловлюються так звані «спікер парламенту» Олексій Карякин і «прем’єр» Генадій Ципкалов та інші відомі сепаратисти.

Переворот в «ЛНР». Хто ж переможе?

Затягування політичної кризи в середовищі луганських бойовиків вказує на неможливість «нульового варіанту»: жоден із головних діячів скандалу вже ні в якому разі не залишиться «при своїх» – протистояння зайшло дуже далеко.

І протистояння смертельне, бо попередні супротивники Ігоря Плотницького (такі як «Бетмен», або Олексій Мозговий) були жорстоко розстріляні. Однак, тоді інтереси Плотницького і «МДБ ЛНР» (яке могло бути причетним до цих гучних вбивств) співпадали. А зараз «силовики» вийшли з-під контролю ватажка угруповання. Плотницькому залишається сподіватися тільки на лояльність частки так званої «народної міліції ЛНР» і, найважливіше, Кремля.

Однак, чи не заручився підтримкою Москви – в свою чергу – голова «МДБ ЛНР» Леонід Пасічник, який поводиться аж занадто сміливо? Відповідь на це запитання ми зможемо отримати вже найближчим часом.

Тим часом, повернімося до головного чинника, який поставив «ЛНР» на межу чергової, можливо, кривавої, зміни «влади» – це контроль над ринком вугілля, газу і нафтопродуктів, цей ринок є головним джерелом надприбутків в окупованому Донбасі. Тут працюють фірми, що асоційовані з «Сім’єю» екс-президента Віктора Януковича, олігархами українського походження Сергієм Курченком, Юрієм «Єнакієвським» і Рінатом Ахметовим. А також в регіоні активно просуває свої інтереси російська група «Євраз» Олександра Катуніна.

Разом з тим, окупований регіон залишається, в першу чергу, інструментом впливу Кремля на Україну – і зовсім він не схожий на тихий мутний ставок, де б українські олігархи могли спокійно «ловити рибу», навіть при підтримці ватажків сепаратистів. Склався заплутаний вузол бізнесових і політичних протиріч, який деякі з головних діючих сил напевно хотіли б розрубати.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Національна безпека»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.