Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Зірка Савченко закотилася швидше, ніж Саакашвілі” - західні оглядачі спантеличені подіями у Києві, а МЗС Росії тішиться

Політика 16173 перегляди

Опубліковано - 23.03.2018 | Всі публікації | Версія для друку

“Зірка Савченко закотилася швидше, ніж Саакашвілі” - західні оглядачі спантеличені подіями у Києві, а МЗС Росії тішиться
Події у Києві, відео-свідчення на підтвердження того, що нардеп Надія Савченко, буцімто, планувала у Києві теракт, її реакція на звинувачення - спантеличили та шокували оглядачів та журналістів, які стежать за подіями в Україні.

Про реакцію з-за меж України, яка мало чим відрізняється від шоку самих українців - у короткому огляді.

Надії Савченко інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

Як відзначає "Українська правда", У четвер слідчі СБУ затримали нардепа Савченко прямо в приміщені Верховної Ради після того, як парламентарі підтримали подання Генпрокуратури на зняття з Савченко депутатської недоторканності, її затримання й арешт.

У четвер в присутності Савченко у Раді було показано відео перемовин Савченко про організацію теракту у Києві у ході якого Савченко закликала до одночасного знищення українських законодавців та урядовців і говорила про необхідність масових жертв.



Савченко не знітилась на тлі продемонстрованих доказів і заявила, що задокументовані дії були провокацією, а також виголосила запальну промову в якій наполягла на тому, що українські законодавці нічого не роблять в інтересах народу і є корумпованими, а насильницьке знищення влади підтримує більшість українців. Савченко також відзначила, що законодавці мають завдячувати своїми життями співробітникам апарату Ради, яких судячи з контексту, Савченко було шкода.



"Історія Надії Савченко випереджає за рівнем божевілля сюжет норвезького політичного серіалу "Окуповані", - твітує Крістіан Борис, журналіст низки західних видань в Україні.

За сюжетом фантастичного серіалу "Окуповані", Норвегію окуповує Росія.

"Диву даєшся, як же закотилася її зірка", - пише про Савченко Крістофер Міллер, журналіст "Радіо Свобода".

"Просто фантастичний план теракту виготовлений в Україні. Чи це правда? Падіння Савченко було швидшим, ніж Саакашвілі", - пише Девід Марплс, історик канадського Університету Альберти, який спеціалізується на подіях в Україні.

"Надію Савченко заарештовано, вона постане перед судом за звинуваченням у спробі державного перевороту в Україні. Як би на цю інформацію відреагували люди у 2014-му?", - твітує про вчорашні події Леоні Рагозін, оглядач-міжнародник.

Новий виток історії Савченко неабияк тішить МЗС Росії, де активно звертають увагу, що російський суд вже засудив Надію Савченко за звинуваченнями у вбивстві журналістів російських ЗМІ, незаконному перетині кордону і присудив їй покарання у 22 роки ув’язнення.

"Не так давно пані Савченко була в’язнем сумління та політв’язнем, героєм України, а тепер вона під слідством. ЄС та Рада Європи нічого про це не кажуть... То може час Росії використовувати хештег #FreeSavchenko? ", - твітує посольство Росії в Італії.

Симпатики Кремля також не оминають нагоди дорікнути вчорашнім захисникам Савченко на Заході.

"Західні найманці 2 роки лупили себе у груди через бідну Надію Савченко, "українського Нельсона Манделу", коли вона була у російській в’язниці. Тепер київський режим заарештував Савченко за спробу перевороту, а західні ЗМІ мовчать", - твітує скандальний журналіст Марк Еймс, який свого часу працював з каналом Russia Today і відомий численними закидами у сексизмі та домаганнях під час його роботи у Росії.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.