Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дослідження свідчать: віра в добро і зло впливає на тривалість життя

Психологія та стосунки 25603 перегляди

Опубліковано - 28.01.2007 | Всі публікації | Версія для друку

Фото: photoart.kiev.ua
Фото: photoart.kiev.ua
За минулі два десятиріччя дослідження в галузі соціології свідчать про те, що соціальна і біологічна поведінка впливає на смертність людини. Також вчені висунули гіпотезу про те, що уявлення людей про добро та зло прямо впливають на тривалість життя.

Цей висновок був зроблений на основі дослідженнь, які проводилися в період з 1976 по 1994 роки під керівництвом Л.Ф. Беркмана та С. Леонарда Сіма. Ці дослідження були підтримані Єльською медичною школою, Університетом Гігієни ім. Дж. Хопкінса, Національним інститутом ментального здоров'я та Національним центром досліджень медичних послуг. Дані по населенню, які були використані в дослідженнях, були зібрані в 1965 році Каліфорнійським державним департаментом охорони здоров'я. З 8023 анкетних опитувань було повернуто 6928. Досліджувався вплив на смертність наступних чинників: сімейного стану, відносин з родичами і близькими друзями, релігійних переконань, участь в офіційних і неофіційних асоціаціях. Отримані дані показали, що тривалість життя нетовариських і асоціальних людей з ексцентричною поведінкою менша, ніж у людей з тісними соціальними зв'язками в суспільстві. Релігійність була важливим моментом, але найбільш значними чинниками, які впливають на смертність, опинилися вдалий шлюб і хороші відносини з родичами та друзями.

Скорочена назва цієї дослідницької програми така: «Як соціальні відносини впливають на тривалість життя». Результати досліджень підтвердили, що здорові соціальні відносини дають позитивний ефект на тривалість людського життя. Безумовно, що люди, які допомагають іншим, легко сходяться з іншими і ведуть гармонійне життя - живуть довше, ніж ті, хто відрізняються протилежною поведінкою. Цікавий факт, що у чоловіків, які не мали тісних зв'язків у суспільстві, життя скорочувалося більше, ніж у жінок. Вражає те, що злі, егоїстичні люди, які використовують інших у власних інтересах, вмирали в молодшому віці, ніж особи зі здоровою соціальною поведінкою. Дані також показали, що дохід і фізична активність не робили істотного впливу на тривалість життя.

Дослідження продемонстрували, що найбільше впливає на тривалість життя одруження. Університет штату Мічіган проводив дослідження серед 165 людей віком 55 років і старше, які були шпиталізовані для лікування хронічних хвороб. Отримані дані показали, що ті, хто був одружений або жив з членами сім'ї, мали краще здоров'я і потребували менш серйозного лікування, ніж ті, хто жив самотньо.

Мічіганський і Гарвардський Університети також проводили дослідження, пов'язані з тривалістю життя. Учасникам експерименту, який проводився Медичною школою Гарварду, був показаний документальний фільм про західну жінку, яка живе в Калькутті, Індія. Вона займалася добродійністю, піклуючись про бідних і хворих людей Калькутти. Багато хто був глибоко зворушений її милосердям. Після закінчення фільму в учасників дослідження узяли слину для аналізу і порівняли із зразками, узятими до перегляду фільму. Було виявлено, що кількість імуноглобуліну А, що захищає організм від бактерій і вірусів, значно збільшилася після перегляду фільму. Імуноглобулін А, різновид молекули антитіл, запобігає інфекції дихальних шляхів. Таким чином, імунна система може стимулювати позитивний настрій. З вищесказаного можна зробити висновок: співчуття і терпіння по відношенню до інших природним чином подовжують життя.

Дослідження довели, що благородні чесні люди з високими моральними нормами живуть довше. Важливу роль у тривалості життя має психологічний чинник. Коли людина охоче допомагає іншим, натомість вона отримує подяку від людей. Люди будуть дружніми і вдячними їй, і таким чином людина відчуває душевне тепло. Це допомагає розслабитися і зменшити напруження в повсякденному житті, що приносить користь імунній системі.

На противагу, той, хто дає волю поганим сторонам і прагне поживитися за рахунок інших, живе менше. Це було підтверджено в ході багатьох досліджень в галузі імунології. Агресивні, недружні люди часто страждають від кардіологічних хвороб. Схильність втрачати над собою контроль, весь час сердитися і відчувати ворожість по відношенню до інших негативно впливає на артеріальний тиск. На жаль, це може привести до різних захворювань, пов'язаних з підвищеним тиском, які важко лікувати. Люди з такою поведінкою часто страждають від безсоння, напруження і легко збудливі. Подібні психологічні чинники можуть бути результатом «докорів сумління». Не дивно, що всі вони живуть коротшим життям, ніж ті, хто не скоює злочинів і зберігає позитивний настрій.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.