Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дружина має бути схожою на кумира дитинства?

Психологія та стосунки 36762 перегляди

Опубліковано - 8.02.2007 | Всі публікації | Версія для друку

Мері Поппінс була занадто дорослою...
Мері Поппінс була занадто дорослою...
Пригадаймо свої шкільні роки, - роки дитинства та юності. Хто був кумирами глядацької аудиторії кінотеатрів та телеекранів, - точніше, - її сильної половини? Ми впевнені, що серед них – п’ятеро дівчат із радянських фільмів кінця 70-х - середини 80-х років, які вплинули на ціле покоління.

Днями сіли ми з товаришами поговорити. І, як завжди, “раптом” розмова зайшла про жінок. Ось тут і з'ясувалося, що нинішні пасії (дружини або коханки) моїх друзів як дві краплі води схожі на їхні дитячі ідеали. А горезвісні 90 - 60 - 90 - це просто пил в очі.

Ще дідусь Фрейд вважав, що основи сексуальності закладаються в дитинстві. Але що ми бачили в нашому дитинстві? По телевізору показували красунь Констанцію і Мері Поппінс, але не западати ж нам, п'ятикласникам, на дорослих дам?! Ні, - ми закохувалися в кінодівчат.

Газета “Комсомольська правда” розглянула володарок наших дитячих бажань ближче, а допоміг у цьому психолог Віктор ПОНОМАРЕНКО, автор методики розпізнавання характеру за зовнішністю людини.

Тип 1 - «Амазонка»
Яна ПОПЛАВСЬКА
Яна ПОПЛАВСЬКА
Основний представник - Червона Шапочка (“Про Червону Шапочку”, 1977)

Життєрадісна шукачка пригод. Є навіть підозра, що оптимістка. Для неї не існує авторитетів: навіть при зустрічі з вовком не полізе за словом у кишеню. Тому що в кишені у неї рогатка.

Про таких хлопчаки кажуть: “Свій хлопець”. І завжди беруть грати в “козаки-розбійники”, а також ловити пуголовків у ставку. Причому, на голі коліна амазонок звертають увагу, тільки щоб порахувати, у кого подряпин більше.

Уже в дитинстві здатна зупиняти на скаку поні і рятувати іграшки з палаючого куреня.

КОМЕНТАР ПСИХОЛОГА

У таких дівчат закохуються романтичні тюхтії, що начиталися пригодницьких романів. Але доросла “амазонка” розчарує таких поклонників. Вона виросте в експедитора овочевої бази, бізнес-леді, буде чимось торгувати і «розрулювати» складні ситуації. Їй потрібний не закоханий поет, а такий собі “Індіана Джонс”, їй до пари. Але в реальному житті таких мало. Тому у дорослої “амазонки” вибір такий: або вийти за романтика і звалити на себе увесь вантаж сімейних турбот - від виховання дітей до заробляння грошей, - або вести свій життєвий корабель у гордій самоті...

КОМЕНТАР “АРАТТИ”

На нашу думку, “романтичний тюхтій” і “амазонка” чудово будуть доповнювати один одного. За законами гармонії характери з протилежними ознаками утворюють дві половинки одного цілого.

Тип 2 - «Сіра мишка»
Тетяна АКСЮТА
Тетяна АКСЮТА
Основний представник - Катя (“Вам і не снилося”, 1980)

Cкромна дівчинка, прагне бути максимально непомітною.

Така навряд чи одягне ультракоротку спідницю і побіжить із вами цілуватися за школу. Але ж зате вона є ексклюзивною володаркою зворушливого погляду і жалісливого голосу.

Почувши дражнилку про “тіли-тіли-тісто”, завжди червоніє.

Неодмінно пише вірші, але нікому їх не показує, - а раптом сміятися будуть?! Усім доганялкам і скакалкам віддає перевагу книгам про кохання. І мріє про принца на білому коні.

Над такою вмить хочеться узяти шефство. А ще поряд із нею будь-який, навіть найбільш закомплексований хлопчик відчує себе справжнім чоловіком.

КОМЕНТАР ПСИХОЛОГА

У “сіру мишку” закохуються два типи хлопців. Перший тип, - вони у меншині, - упевнені в собі і люблять протегувати слабким. Другий тип, - переважна більшість, - боязкі хлопці.

Шлюб “сірої мишки” із “сильним чоловіком”, швидше за все, не складеться: він спробує потягнути її за собою і зрозуміє, що цей лежачий камінь йому не підняти. Від будь-кого, хто захоче порушити її розмірене життя, “мишка” люто оборонятиметься. Незнайомих людей вона побоюється, а з близькими може бути непохитною і агресивною.

Хороший союз: “сіра мишка” + тихий хлопчик. Разом, як старосвітські поміщики, вони проживуть непоказне життя, в якому все розплановано. Дітей у них може і не бути: навіщо зайвий клопіт?

КОМЕНТАР “АРАТТИ”

Ми на боці меншини. Саме чоловік із сильним характером зможе стати надійною “другою половинкою”. У свою чергу “сіромаха” віддячить йому затишним і спокійним тилом, де чоловік зможе накопичувати сили.

Тип 3 - «Яблуко розбрату»
Інга ІЛЬМ
Інга ІЛЬМ
Основний представник - Маша (“Пригоди Петрова і Васєчкіна”, 1983)

Зустрічалися вам фатальні жінки? Ось саме з таких вони і виростають! Маша володіє завдатками стервозності, які не відразу помітні через ангельську зовнішність. Буває понад міру уїдлива, обожнює читати нотації. Як правило, волосся заплітає у дві кіски. Проділ - рівний, як грінвічський меридіан.

Саме у таких дівчаток закохуються кращі друзі (обидва одночасно), що приводить до затяжних сварок і бійок до першої крові. Хлопчаки готові на будь-які подвиги, щоб завоювати її холодне сердечко. Ну, там, дістати кішку з дерева або водопровідну трубу на морозі язиком лизнути. Але нагороди за це не отримують ніякої. Тому і повторюють так часто: “Ех, Маша! Гаразд-гаразд...”

КОМЕНТАР ПСИХОЛОГА

У дівчат цього типу найяскравіший період - дитинство, коли вони із задоволенням маніпулюють тими, хто їх оточує. Але з дорослими чоловіками “Маша” будувати стосунки не вміє. Вона залишається наодинці і скаржиться “долі-злодійці”, на більш успішних стерв... Її може покохати яка-небудь простодушна людина. Навіть якщо він підкорить її холодне серце, ця перемога матиме присмак поразки. “Маша” завжди в образах, у ворогах, і жити з нею важко.

КОМЕНТАР “АРАТТИ”

Погоджуємося в цілому. Але ще не факт, що імпульсивна істота не зможе “заземлитися” біля тихого причалу. Особливо якщо йому не вистачає власної енергії, а всі її “вибрики” будуть проходити повз його уваги.

Тип 4 - «Королева двору»
Оксана АЛЕКСЄЄВА
Оксана АЛЕКСЄЄВА
Основний представник - Майка (“Пригоди Електроніка”, 1979)

Відмінниця, спортсменка, комсомолка (у старших класах, напевно, буде!). І, звичайно ж, красуня. Встигає і уроки зробити, і в музичну школу, і у дворі погуляти.

У дитячих компаніях, як правило, королева. Однаково легко знаходить спільну мову і з зразковими хлопчиками, і з дворовими хуліганами. Саме вона вирішує, в що краще грати - в хованки або “класики”. Але при цьому не задавака і не ябеда, як багато інших відмінниць.

КОМЕНТАР ПСИХОЛОГА

У багатьох хлопців її віку самооцінка невисока. Тому «королеву двору» вони страшно поважають. Але побоюються.

Її “половинка” - такий само серйозний хлопчик. Але в підлітковому віці він приховує свій романтичний запал і є надто скромним. Якщо йому вдається подолати свій страх і наблизитися до “королеви”, він отримає головний приз: прекрасного друга, господиню і матір. “Королева двору” - це найпривабливіша супутниця життя, яка ніколи не обдурить ваших очікувань. Адже вона з дитинства звикла до відповідальності. Такі дівчата виходять заміж один раз і назавжди.

КОМЕНТАР “АРАТТИ”

В ціль! Але “королева двору”, насправді, - найпривабливіша супутниця лише для вказаної “половинки”.

Тип 5 - «Дівчинка з мієлофоном»
Наташа ГУСЄВА
Наташа ГУСЄВА
Основний представник - Аліса Сєлєзньова (“Гостя з майбутнього”, 1984)

Мієлофон у даному випадку означає загадку, яка за визначенням має бути в кожній жінці. Саме в таких дівчатах ця сама загадка зароджується раніше ніж у решти.

Не красуня: коротка зачіска, незграбна фігурка, словом, - звичайна дівчинка з паралельного класу. Але постійно спрацьовує феномен «не має в ній нічого, а я все дивлюся, очей не відвожу».

При цьому розумна і багато знає. А хоче знати ще більше.

КОМЕНТАР ПСИХОЛОГА

У “Аліси” - проблеми. Вона все життя не знає, чого хоче. Кар'єрні досягнення і навіть власні діти - все це не може задовольнити “Алісу”, все і всіх їй потрібно переробити.

У реальному житті “Аліса” погано орієнтується. У неї, як правило, вузька і дивна сфера інтересів. Наприклад, яка-небудь орнітологія. І більше вона ні в чому не розбирається. Готувати “Аліса” теж не вміє. Часто чоловік кидає таку марсіанку напризволяще. Це дуже жорстоко... Якщо він усе-таки вирішує пов'язати з “Алісою” життя, доводиться навчати її простим життєвим речам. Це нелегка праця - перетворити марсіанку на землянку.

КОМЕНТАР “АРАТТИ”

Найкращим вибором для “марсіанки” – буде лауреат Нобелевської премії. Вони знайдуть спільні інтереси і затишну кав`ярню, де можна смачно повечеряти.


ДО РЕЧІ

Чому дитячі закоханості впливають на доросле особисте життя?

Ірина ГУРЄНКОВА, сімейний психолог:

- Тут діє принцип імпринтінгу: якщо щось дуже сподобалося нам у ранньому дитинстві, ми запам'ятовуємо цей предмет. Відбувається відображення. Наприклад, у вашого першого кохання величезні блакитні очі. Значить, і в більш зрілому віці ці блакитні очі будуть у вас «ключовим подразником»: побачив і закохався. І якщо в дитинстві ви були закохані в кіногероїню, можливо, ви закохуватиметеся в схожих на неї жінок. Втім, з віком подразник може й змінитися.

“АРАТТА”:

- Як стверджує наука соціоніка, - наші недоліки, - це зворотній бік наших чеснот. Це треба брати до уваги під час вибору об`єкту обожування. Тоді ви зможете “користуватися” всіма перевагами тих рис характеру, яких не вистачає вам, а ваша партнерка отримає те, чого не вистачає вам. За одним із законів Всесвіту, яким оперує фізика, – протилежні заряди взаємопритягаються, а однойменні, – рано чи пізно відштовхуються. Характери і поведінка людей теж підвладні цим законам, - бо ми також є частиною Всесвіту...

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.