Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Журналісти вимагають негайно звільнити Хорошковського

Медіа 20401 перегляд

Опубліковано - 11.12.2010 00:36 | Всі новини | Версія для друку

Журналісти вимагають негайно звільнити Хорошковського
Журналісти вимагають негайно звільнити Хорошковського
Журналісти ТВі, 5 каналу та СТБ заявляють про продовження тиску на ЗМІ і закликають владу звільнити голову СБУ Валерія Хорошковського.

Про це сказано у зверненні трьох телеканалів до президента, депутатів, Парламентської Асамблеї Ради Європи, депутатів Європарламенту, повідомляє прес-служба ТВі.

"Ми, журналісти українських телевізійних каналів, звертаємо увагу української влади, народних депутатів України, ПАРЄ та європарламентарів, лідерів європейських країн на те, що в Україні продовжується тиск на незалежні засоби масової інформації, не розслідуються злочини проти журналістів", - йдеться у ній.

Журналісти нагадують, що 14 грудня у Вищому Адміністративному суді розглядатиметься справа за касаційними скаргами телекомпаній ТВі, "5 каналу" та СТБ на постанову Київського апеляційного адмінсуду, якою ці та низку інших телекомпаній було позбавлено права мовлення в ефірі на низці частот.

Вони вимагають від української влади "негайно виконати резолюції ПАРЄ та Європарламенту", а також, до розгляду питання в суді, звільнити Хорошковського, який є "відомим медіа-магнатом і канали якого ініціювали судовий процес про позбавлення частот ТВі, "5 каналу" та низки інших телеканалів".

"Ми також вимагаємо звільнення Валерія Хорошковського з Вищої ради юстиції, припинення тиску податкових та інших державних органів на незалежні засоби масової інформації", - сказано у заяві.
ТВі також закликає представників українських та міжнародних громадських організацій, журналістів, "всіх небайдужих" підтримати та підписати звернення.

Свою згоду з текстом Звернення можна надсилати на електронну адресу press@tvi.ua

Як відомо, в жовтні 2010 року ПАРЄ прийняла резолюцію, у якій, зокрема, висловлюється занепокоєння щодо більшої кількості достовірних повідомлень про неналежну участь СБУ у внутрішніх політичних справах, у тому числі тиск на журналістів.
Асамблея назвала такі дії неприйнятними для демократичного суспільства і закликала органи влади реформувати Службу безпеки та її функції відповідно до європейських стандартів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Медіа»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.