Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Шкляр відмовився від Шевченківської премії через українофоба Табачника

Мистецький погляд 19564 перегляди

Опубліковано - 5.03.2011 01:32 | Всі новини | Версія для друку

Шкляр відмовився від Шевченківської премії через українофоба Табачника
Шкляр відмовився від Шевченківської премії через українофоба Табачника
Лауреат Шевченківської премії Василь Шкляр звернувся до Президента України Віктора Януковича із заявою про відмову від нагороди. Янукович заяву задовольнив - Табачник більш милий серцю.

Текст заяви письменник передав журналістам.

У цій заяві В.Шкляр просить перенести нагородження його Шевченківською премією, повідомляє ІМК.

«Шановний пане Президент!

Засвідчую Вам свою повагу і прошу Вас врахувати в Указі з нагоди нагородження лауреатів Шевченківської премії моє прохання про перенесення нагородження мене Шевченківською премією на той час, коли при владі в Україні не буде українофоба Дмитра Табачника. Моя позиція, пане Президент, ніяк не стосується Вас особисто, але поки при владі є Дмитро Табачник, я не зможу прийняти премію.

З повагою Василь Шкляр», – ідеться в заяві.

Президент назвав лауреатів Національної премії ім. Т.Шевченка. Заява Шкляра прийнята до уваги: Табачник на місці, Шкляр - без Національної премії

Президент України Віктор Янукович підписав Указ № 275/2011 "Про присудження Національної премії України імені Тараса Шевченка". Текст документу опубліковано на сайті глави держави.

На підставі подання Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка Президент постановив присудити Національну премію України імені Тараса Шевченка 2011 року:

- Гораку Роману Дмитровичу, Гнатіву Миколі-Ярославу Миколайовичу, літературознавцям - за 10-томне видання "Іван Франко";

- Дядюрі Миколі Володимировичу, диригентові-постановнику, Солов'яненку Анатолію Анатолійовичу, режисерові-постановнику, Магері Сергію Ігоровичу та Крамарєвій Оксані Юріївні, виконавцям вокальних партій - за оперу В.Белліні "Норма" Національного академічного театру опери та балету України імені Т.Г.Шевченка;

- Забілястій Лідії Леонідівні, артистці - за вокальні партії в оперних виставах та концертні програми 2005 - 2010 років.

"Установити на 2011 рік розмір Національної премії України імені Тараса Шевченка 250 тисяч гривень кожна", - йдеться в указі.

Нагадаємо, Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка присудив Шевченківську премію з літературі письменнику Василю Шкляру за роман «Чорний Ворон», який звинуватили в ксенофобських висловлюваннях. Вручення Шевченківської премії традиційно проходить 9 березня.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Мистецький погляд»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.