Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні сьогодні відзначається Всенародний День Батька

Календар 26490 переглядів

Опубліковано - 18.09.2011 15:14 | Всі новини | Версія для друку

В Україні сьогодні відзначається Всенародний День Батька
В Україні сьогодні відзначається Всенародний День Батька
У третю неділю вересня в Україні відзначається Всенародний День Батька, який поки що не став офіційним святом. Цього року він припадає на 18 вересня.

З пропозицією введення цього дня в Україні виступили представники МГО "Міжнародний Центр Батьківства", започаткувавши у жовтні 2006 року Громадську ініціативу "День Батька".

В рамках цієї ініціативи було зібрано 10 тис. підписів від громадян під листом до Президента України з пропозицією ввести День Батька на державному рівні. Також 2007 року було проведено у Львові, Кіровограді та Дніпропетровську регіональні громадські форуми представників державних, громадських і релігійних організацій "Роль чоловіка як батька в сім’ї та суспільстві".

Ідея введення Дня Батька була широко підтримана громадськістю. 2008 року Міністерство у справах сім’ї, молоді і спорту у співпраці з громадськістю підготувало проект указу Президента України "Про день батька", що було схвалено Гуманітарним урядовим комітетом при Кабінеті Міністрів України. Але в грудні 2008 року КМУ, посилаючись на фінансову кризу, відклав ухвалення рішення з ряду указів до покращення економічної ситуації в країні. Серед них був і згаданий указ.

Тому, за ініціативою МГО "Міжнародний Центр Батьківства", від імені представників громадських і релігійних організацій учасників Першого всеукраїнського форуму Всеукраїнський громадський комітет з підтримки сім’ї та відповідального батьківства 18 вересня 2009 року оголосив третю неділю вересня Всенародним Днем Батька в Україні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Календар»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.