Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Донецьку, як і у Львові, люди вважають себе патріотами

Суспільне життя 22953 перегляди

Опубліковано - 9.02.2012 18:30 | Всі новини | Версія для друку

У Донецьку, як і у Львові, люди вважають себе патріотами
У Донецьку, як і у Львові, люди вважають себе патріотами
Більшість жителів трьох міст України Львова, Донецька та Кіровограда вважають себе патріотами України.

Про це 9 лютого у Львові на прес-конференції «Україна: Захід. Центр. Схід – єдність в розмаїтті» сказав соціолог, засновник групи компаній Research & Branding Group (Київ) Євген Копатько, репрезентуючи результати соціологічного дослідження громадської думки жителів Львова, Кіровограда та Донецька з актуальних соціально-політичних питань, повідомляє ZIK.

Зокрема, у Львові патріотами себе назвали 84%, у Кіровограді 63% і 53% у Донецьку.

Однак, як зазначив Євген Копатько: «Не думайте, що хтось більше, хтось менше любить Україну. Просто ментальні особливості різні. Ми по-різному дивимося на такі речі. Те, що для львів’ян є беззаперечним пріоритетом в якихось діях, думках, то для донеччан це дещо по-іншому. Там не менше патріотів, які люблять свою країну, просто там це може бути більша концентрація на місцевому патріотизмі».

Дослідження проведене групою компаній Research & Branding Group (Київ) спільно з Українським фондом «Громадська думка» (Львів) та компанією ДІАЦ (Донецьк) наприкінці 2011 року. Збір інформації проводився методом особистого інтерв’ю. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, яка репрезентує доросле населення міста за місцем проживання (район), статтю та віком. Обсяг вибіркової сукупності – по 400 осіб в кожному місті. Очікувана середня похибка вибірки становить 3,5%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.