Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російський фільм «Август. Восьмого» зняли з прокату в Україні

Народний Вісник 12100 переглядів

Опубліковано - 12.03.2012 09:48 | Всі новини | Версія для друку

«Август. Восьмого» розпалює ненависть до братнього грузинського народу
«Август. Восьмого» розпалює ненависть до братнього грузинського народу
Російський фільм «Август. Восьмого», що оповідає про війну Росії з Грузією в серпні 2008 року, знятий з прокату в Україні.

Фільм демонструвався в кінотеатрах Києва всього один день – у четвер, 8 березня, а потім був знятий з прокату.

У київському кінотеатрі "Флоренція" ZN.UA повідомили, що вже в п’ятницю прийшла заборона від міністерства культури. "Прокат заборонили", — сказала співробітниця кінотеатру.

У свою чергу, Мінкультури Україні поки офіційно не підтвердило і не спростувало цю інформацію.

Події фільму «Август. Восьмого» розгортаються в 2008 році на тлі збройного конфлікту в Осетії. Головна героїня стрічки - москвичка Ксенія, якій доводиться відправитися в зону бойових дій, щоб розшукати сина. Ксенію зіграла актриса Світлана Іванова. Також у фільмі зайняті Максим Матвєєв, Єгор Бероєв, Артем Фадєєв і Володимир Вдовиченков. Останній грає президента Росії, який після досить тривалих дебатів вирішує завдати у відповідь удар по грузинським збройним силам, що розв’язали конфлікт. Фільм «Август. Восьмого» вийшов у широкий прокат в Росії 23 лютого 2012 року (офіційна прем’єра картини відбулася 21 лютого).

Однак, за кілька днів до російської прем’єри «Августа. Восьмого» в пресі з’явилися повідомлення про те, що картину Файзієва відмовилися показувати в Баку. В якості причини відмови від прокату вказувалися "неоднозначна реакція в азербайджанському суспільстві і стурбованість у грузинському".

Як ми повідомляли, київські організації Спілки української молоді, Молодіжного націоналістичного конгресу та Молодого Народного Руху вимагають заборони прокату російського фільму «Август. Восьмого» режисера Джаніка Файзієва.

В українських молодіжних організаціях вважають, що цей фільм "розпалює міжнаціональну ворожнечу і ненависть до братнього нам грузинського народу, тому публічний показ такого кіно в Україні неприпустимий".

У 2010 році Мінкульт не видав прокатного посвідчення російському фільму "Ми з майбутнього-2".

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.