Аратта - На головну

7 липня 2025, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені встановили, ГМО-кукурудза спричиняє злоякісні пухлини

У світі науки 6658 переглядів

Опубліковано - 21.09.2012 12:43 | Всі новини | Версія для друку

Вчені встановили, ГМО-кукурудза спричиняє злоякісні пухлини
Вчені встановили, ГМО-кукурудза спричиняє злоякісні пухлини
Французькі вчені впродовж двох років щодня годували 200 піддослідних щурів генетично модифікованою кукурудзою. В результаті тварини захворіли раком.

"Щури харчувалися американською генетично модифікованою кукурудзою NK 603 найбільшого світового виробника трансгенного насіння компанії Monsanto. Згодом у тварин були виявлені ракові пухлини розміром з тенісний м’яч", - повідомляється в дослідженні.

Щурів поділили на 3 групи. Перша група харчувалася генетично модифікованою кукурудзою, друга - модифікованою кукурудзою, яка пройшла обробку найпоширенішим у світі гербіцидом "Раундап", а третя група їла звичайну кукурудзу, оброблену гербіцидом.

Результати дослідження показали найбільшу смертність тварин від застосування модифікованої кукурудзи, обробленої гербіцидом.

Захворювання тварин на рак з’являлося в більшості випадків між 13-м і 20-м місяцями годування.

У самок щурів спостерігалося масове захворювання молочних залоз з появою злоякісних пухлин величиною 25% розміру тварини. У самців були ураженими внутрішні органи: печінка і нирки.

"Вперше в світі генетично модифікований продукт і застосовуваний з ним пестицид були оцінені з точки зору їх впливу на здоров’я впродовж більш тривалого періоду і більш повно, ніж це робилося представниками урядів і харчової промисловості. І ось тривожні результати", - зазначив керівник проекту Жиль-Ерік Сераліні.

Він також додав, що продукти ГМО токсичні, а їх споживання призводить до фатальних наслідків.

Зазначимо, генетично модифіковані продукти потрапляють на стіл людини у вигляді м’яса, молока, яєць і продуктів з них.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2025.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.