Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Західній Україні вирує стихія

Стихія 9148 переглядів

Опубліковано - 15.03.2013 19:10 | Всі новини | Версія для друку

У Західній Україні вирує стихія
У Західній Україні вирує стихія
Другу добу сніг безупинно сипле в усіх областях Західної України і супроводжується сильними поривами вітру.

Через снігові замети ускладнений рух транспорту на всіх дорогах, сотні сіл відрізані від світу. Частково перекрито рух транспорту в Івано-Франківській, Львівській, Закарпатській, Волинській і Тернопільській областях, повідомляє ДАІ УМВС України.

Сотні людей на зупинках в очікуванні громадського транспорту, автомобілі, що буксують, корки на дорогах, непроїзні вулички, заметені тротуари. Такою є ситуація у всіх обласних центрах Західної України. Тим часом дрібний сніг не припиняє падати і на 17-у годину п’ятниці ще більш посилився. Сніговий покрив у Львові сягає від 20 до 40 сантиметрів.

За добу у місті випало три місячних норм опадів і мер Львова Андрій Садовий ситуацію назвав надзвичайною. Комунальні служби міста не дають собі раду з прибиранням. Особливо складною є ситуація на підйомах і спусках, де буксує навіть снігоочисна техніка.

За спостереженнями Радіо Свобода, на дорогах міста обмаль техніки. За даними мерії, вночі на дорогах працювало 133 одиниці дорожньої техніки.

За інформацією ДАІ у Львівській області, у Львові протягом дня трапилось 13 ДТП, вчора за увесь день було удвічі більше.

На ділянці дороги Київ-Чоп припинено рух

На Львівщині, за повідомленням синоптиків, за два дні випало до 90% місячної норми опадів. На гірських перевалах у заторі опинились близько 200 фур, заблокована дорога у Дрогобич. Працівники МНС намагаються звільнити автомобілі і водіїв зі снігового полону.

Щоби уникнути надзвичайної ситуації на міжнародній трасі Київ-Чоп, тимчасово припинений рух на ділянці дороги у Бродівському районі, де торік у грудні автомобілі на кілька днів опинились у сніговій пастці. За словами голови Бродівської райдержадміністрації Василя Стронського, МНС і всі відповідні служби переведенні в режим підвищеної готовності.

Через сильні опади снігу і вітер у Львівській області знеструмлено понад 60 населених пунктів. На Сколівщині, у Бориславі і Східниці призупинено навчання у школах.

За повідомленням МНС України, на 14-у годину на Івано-Франківщині відключено від електропостачання 20 населених пунктів. Еменесники звільнили зі снігового замету майже 140 машин. Паралізований рух транспорту і в Тернополі. Відтак мешканці обласних центрів долають невеликі відстані пішки, а ще городяни стараються допомогти один одному у складній ситуації – виштовхують машини, які забуксували, хтось пропонує підвезти на власному автомобілі.

За прогнозами синоптиків, у суботу, 16 березня, опади припиняться на всій території Західної України, але буде зниження температури. Біди наробила «сім’я циклонів», яка прийшла у Західну Україну з Європи. Для березня це не є аномальне явище, наголошують фахівці. Уже з 19 березня у Західній Україні обіцяють різке потепління.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.