Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Феномен “Укрзалізниці”: при пікових пасажиропревезеннях, при відсутності інфляції і підвищених цінах на квитки - збитковість зростає

Зона економічного дива 18230 переглядів

Опубліковано - 16.09.2013 15:13 | Всі новини | Версія для друку

Феномен “Укрзалізниці”: при пікових пасажиропревезеннях, при відсутності інфляції і підвищених цінах на  квитки - збитковість зростає
Феномен “Укрзалізниці”: при пікових пасажиропревезеннях, при відсутності інфляції і підвищених цінах на квитки - збитковість зростає
Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») за січень - серпень 2013 збільшила збитки від пасажирських перевезень на 1,4 % - до 3,9 млрд грн, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомила прес-служба «Укрзалізниці».

Згідно з повідомленням, близько половини від загальної суми збитків - 2,25 млрд грн склали збитки від перевезення пасажирів у поїздах приміського сполучення. Збитки від перевезення пасажирів поїздами далекого прямування склали 1,6 млрд грн. Послуги пільговикам склали близько 416,9 млн грн , з яких компенсовано лише 30% - 125,1 млн грн.

Заборгованість перед залізницями за перевезення пільгових категорій громадян становить 291,8 грн.

«Усі негативні фінансові результати «Укрзалізниця» покрила за рахунок власних доходів від вантажних перевезень. Разом з тим, за наявності державної дотації на вирівнювання цін , витрачені кошти можна було б витратити на довгострокові капітальні вкладення» , - йдеться в повідомленні «Укрзалізниці».

У відомстві також зазначили, що існуюча ситуація, коли пасажирські перевезення стабільно показують негативний фінансовий результат, у тому числі через високі інфраструктурних витрат, тарифів нижче собівартості перевезення, і значного зносу рухомого складу, не сприяє залученню інвестицій у галузь. «Укрзалізниця» неодноразово підкреслювала необхідність підтримки на державному та місцевому рівнях у питаннях оновлення пасажирського рухомого складу, забезпечення потреби пасажирів у перевезеннях, а також необхідність існування і дії компенсаторного механізму покриття збитків перевізника, надає послуги перевезення за тарифом , нижче собівартості», - зазначають у відомстві.

Як повідомлялося раніше, «Укрзалізниця» в січні- червні 2013 року зазнала збитків від перевезення пасажирів на суму майже 3,5 млрд грн.

Разом з тим, проект плану капітальних інвестицій на 2013 рік, який «Укрзалізниця» подала на розгляд Міністерства інфраструктури, передбачає виділення в цьому році 2,7 млрд грн державного фінансування на оновлення парку пасажирського рухомого складу.

Через систематичне невиділення коштів на оновлення пасажирського рухомого складу «Укразлізниця» прогнозує скорочення можливостей залізниці з перевезення пасажирів протягом найближчих п’яти років в 1,5 рази - з 60,5 до 40 млн пасажирів.

При цьому відомство продовжує за власні кошти реалізовувати програму розвитку швидкісного руху, модернізувати інфраструктуру, виплачувати кредити, ремонтувати вокзали, перевозити пасажирів за зниженими тарифами.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Зона економічного дива»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.