Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Американський науковець вважає, що біографія Ісуса сфабрикована на основі біографії Тита Флавія щоб втихомирити бідних

Відкриття 29921 перегляд

Опубліковано - 12.10.2013 00:07 | Всі новини | Версія для друку

Бібліограф вважає, що біографія Ісуса сфабрикована на основі біографії Тита Флавія щоб заспокоїти бідних
Бібліограф вважає, що біографія Ісуса сфабрикована на основі біографії Тита Флавія щоб заспокоїти бідних
Американський бібліограф Джозеф Етвілл виступив із новими доказами альтернативної теорії в історії християнства. Вчений стверджує, що християнство було плодом витонченої державної пропаганди.

Наступного тижня Етвілл, автор книги «Месія кесаря​​: римська змова заради вигадування Ісуса» (Caesar’s Messiah: The Roman Conspiracy to Invent Jesus), виступить у Лондоні, пише The Independent.

Етвілл представить свою теорію, згідно з якою Новий Завіт був написаний римськими аристократами I століття і що вони цілком сфабрикували історію Ісуса Христа.

«Християнство може вважатися релігією, але насправді воно було розроблене і використовувалося як система контролю умів, щоб породжувати рабів, які вірили, що їхнє рабство - веління Бога», - написав вчений у своєму блозі.

Етвілл заявляє, що римляни, втомлені від повстань єврейських сект, які чекали Месію-воїна, вдалися до психологічної війни. Вони створили конкуруючу віру - історію про мирного Месію, який закликав коритися і платити податки.

«Вони [римляни] припустили, що аби зупинити поширення ревностної єврейської місіонерської діяльності, кращим способом було створення конкуруючої системи переконань», повідомив Етвілл prweb.com

«Замість того, аби надихати на опір, цей Месія закликав підставляти другу щоку і по-пацифістськи закликав євреїв коритися Цезарю та платити податки Риму».

Пан Етвілл продовжує: «Хоча християнство може бути втіхою для декого, воно також може бути дуже руйнівним і репресивним, підступною формою контролю свідомості, що призвело до сліпого прийняття кріпосного права, бідності і війн упродовж всієї історії свого існування.

Донині, особливо в Сполучених Штатах, воно використовується для створення підтримки війни на Близькому Сході».

Етвілл говорить, що зробив відкриття, коли вивчав Новий Завіт паралельно з «Іудейської війною» Йосипа Флавія (єдино збережений від першої особи історичний нарис першого століття про Юдею). За словами Етвілла, "послідовність подій та місця проповідей Ісуса більш-менш збігаються з послідовністю подій і місцями військової кампанії Тита Флавія в описі Йосипа". Етвілл підсумовує, що біографія Ісуса сконструйована на базі "більш ранніх історій, але особливо на основі біографії одного з римських кесарів".

Теорія Етвілла - одна з багатьох так званих "біблійних конспірологічних теорій".

Джозеф Етвілл закликає скептиків кинути йому виклик 19 жовтня в Conway-залі в Лондоні, де відбудеться презентація його праці, а опісля, ймовірно, відбудеться жвава дискусія.

Додаткову інформацію можна знайти на сайті www.covertmessiah.com.



Тит Флавій Веспасіан (лат. Titus Flavius Vespasianus, 30 грудня 39 р. — 13 вересня 81 р.), на відміну від батька, свого повного тезка Веспасіана, увійшов в історію під особистим ім’ям Тит — римський імператор (79 — 81 рр.) з династії Флавіїв.

Йосип Флавій (лат. Josephus Flavius *бл. 37 — †бл. 100) — єврейський історик.

Батько Йосипа Флавія належав до священицького роду, а його мати походила з царського роду Хасмонеїв-Маккавеїв. Йосип здобув блискучу освіту, не тільки єврейську, але і грецьку. У віці 26 років він їздив до Риму як захисник декількох іудейських священиків, звинувачених прокуратором Феліксом і відправлених в ланцюгах до Риму. Тут Йосип завдяки євреєві Алігуру, придворному акторові Нерона, познайомився з дружиною Нерона Попеєю і через неї виклопотав прощення священикам. Після повернення до Єрусалиму виявив, що євреї готуються повстати проти римського правління, і не відчуваючи ентузіазму, був вимушений до них приєднатися. Йосипу була доручена оборона Галілеї, тобто північної частини Палестини, проте його дії були малоуспішними і витримавши 47-денну облогу у місті Йотапате, він у 67 році потрапив в полон до майбутнього імператора Веспасіана. Щоб врятувати собі життя і допомогти співвітчизникам після їх неминучої поразки, Йосип запропонував свої послуги Веспасіану і до кінця війни був перекладачем у нього і його сина Тіта, а також посередником між римлянами і євреями. Після падіння Єрусалиму в 70 році Йосип відправився до Риму, де отримав римське громадянство і пенсію.

Йосип відомий працями, що дійшли до нас на грецькій мові — «Юдейська війна» (про повстання 66—70) і «Іудейські старожитності» (де викладена історія євреїв від створення світу до Іудейської війни). Як і трактат «Проти Апіона», вони мали на меті ознайомити античний світ з історією і культурою євреїв і розвінчати стійкі упередження проти цього народу.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Відкриття»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.