Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рада доручила присвоїти загиблим активістам звання Героїв України

Слава козацька 24242 перегляди

Опубліковано - 25.02.2014 04:41 | Всі новини | Версія для друку

Рада доручила присвоїти загиблим активістам звання Героїв України
Рада доручила присвоїти загиблим активістам звання Героїв України
Ця постанова передбачає доручення наступному президентові посмертно присвоїти звання «Герой України» загиблим активістам під час акцій протесту з листопада 2013 року по лютий 2014 року.

Верховна Рада України прийняла рішення запропонувати наступному президентові країни присвоїти звання Героїв України загиблим учасникам акція протесту, пише “Дзеркало тижня”.

Народні депутати підтримали проект постанови №4213 "Про вшанування учасників збройних конфліктів під час мирних акцій протесту". За відповідне рішення проголосували 346 народних депутатів.

Дана постанова передбачає доручення наступному президентові України посмертно присвоїти звання "Герой України" загиблим цивільним учасникам збройних конфліктів під час мирних акцій протесту в Україні з листопада 2013 року по лютий 2014 року.

Постанова набирає чинності з моменту прийняття.

Раніше голова КМДА Володимир Макеєнко пообіцяв найближчим часом пам’ятник "Небесної сотні" у Києві. Також вулицю Інститутську у Києві, на якій велися бої, хочуть перейменувати у Героїв Небесної Сотні. Таку постанову зареєстрував у парламенті бютівець Андрій Пишний.



Між тим, таблички з назвою вулиці Інститутської активісти вже заклеюють роздрукованими листками з написом “Героїв Небесної сотні”.

"Небесною сотнею" стали називати загиблих активістів після кривавих подій у Києві 22 лютого, коли силовики розстріляли десятки людей.
Таблички з назвою вулиці Інститутської активісти вже заклеюють роздрукованими листками з написом “Героїв Небесної сотні”
Таблички з назвою вулиці Інститутської активісти вже заклеюють роздрукованими листками з написом “Героїв Небесної сотні”
Раді пропонують перенести День захисника Вітчизни 20 лютого

У той час як в інших країнах колишнього СРСР День захисника Вітчизни за традицією святкують 23 лютого, українські парламентарії аналогічну подію хочуть відзначати 20 лютого - в день, коли від куль снайперів загинули десятки активістів Майдану.

Відповідний законопроект вже зареєстрований у Верховній Раді. Авторами виступили депутати від «Свободи» Олександр Сич та Анатолій Вітова.

Інтернет підкорює відео в пам’ять про Небесну Сотню

У мережі ширяться відео ролики у пам’ять про «Небесну сотню» присвячені загиблим у протистояннях на Майдані Незалежності, повідомляє Укрінформ.

Безліч свічок, лампадок, квітів та портрети героїв, які назавжди увійшли в історію України як борці за справедливість.

Відео під назвою «Небесна Сотня» переглянули понад 200 тисяч користувачів мережі, що віддали шану сміливості та жертовності людей, які знайшли останній прихисток на київській бруківці.

У чорно-білому жалобному відео звучить скорботна пісня «Пливе кача...» – лемківська народна пісня у виконанні «Піккардійської терції», що звучала зі сцени Майдану під час прощання із загиблими. Вона стала гімном «Небесної сотні».



Пам’ятаючи подвиг людей, які відстоювали гідність народу, його прагнення приймати доленосні рішення, до останньої краплі крові захищати свої переконання, кожен долучається згадкою про загиблих зі словами – нехай земля буде пухом.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Слава козацька»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.