Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


70-річчя легенди. Ніхто із керівництва держави навіть не зателефонував Василю Зінкевичу

Мистецький погляд 25914 переглядів

Опубліковано - 21.05.2015 04:39 | Всі новини | Версія для друку

Василь Зінкевич, Назарій Яремчук, Володимир Івасюк виконують «Червону руту» на «Пісні року - 71»
Василь Зінкевич, Назарій Яремчук, Володимир Івасюк виконують «Червону руту» на «Пісні року - 71»
Народного артиста України, Героя України, популярного естрадного співака Василя Зінкевича ніхто з керівництва держави не привітав з ювілеєм.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку пише екс-заступник Генерального прокурора України Микола Голомша:

«Основним критерієм буття є духовність, або все матеріальне - тимчасово. Поцікавився у Героя України, народного артиста України, легенди української змістовної і духовної пісні Василя Зінкевича, хто нещодавно привітав його з Днем народження з владних структур і був вражений, коли почув, що ніхто із керівництва нашої Держави, Уряду не привітав людину, який в "компартійні" часи був "ізгоєм" за українську пісню, просто за свою українськість і харизму.

Згадую в межах розслідування справи про загибель Володимира Івасюка ті страшні переслідування, які проводились як над самими артистами, так із над їхніми родинами. Пройшло багато років, Україна стала незалежною, а наша еліта співу, як в опері так і в естраді незатребувана державою. Жалюгідні копійки у вигляді зарплати, пенсійного "забезпечення" просто не вписуються в логіку людського мислення, це з історії "рабське" забезпечення, коли митцю вистачає лише на хліб і воду. Це, до речі, не тільки про митців, а й про медиків, освітян, працівників культури, спорту і інших...
Василь Зінкевич відсвяткував своє 70-ліття 1 травня
Василь Зінкевич відсвяткував своє 70-ліття 1 травня
Питання, скільки потрібно коштів, щоб просто набрати телефон легенди Української пісні, кришталя Української естради, Героя України та просто привітати його з Днем народження, вручити йому чергову, заслужену нагороду, поцікавитись його творчими планами, надати йому допомогу у його Величній справі, - "полікувати поранені душі українців".

Ні, ми ще не той народ, який цінує своїх батьків, свою історію, свою культуру. Не ще не той народ, який любить свою Україну керуючи у владі. Надіюсь на те, що ми станемо Народом, який має владу, яка не грає роль через засоби масової інформації, не дурить голову своїм громадянам і не виправдовується, - а буде мати авторитетну владу, що замість викидання сотні мільйонів на піаркомпанії, рекламні ролики - буде дбати про освіту, культуру і науку, про пенсіонерів, інвалідів, хворих, дітей і матерів, тільки тоді ми зможемо гордо називатись Українцями», - написав відомий правник.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Мистецький погляд»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.