Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тепло в Україні подорожчало на 75-90%

Добробут 16232 перегляди

Опубліковано - 5.05.2016 16:14 | Всі новини | Версія для друку

Тепло в Україні подорожчало на 75-90%
Тепло в Україні подорожчало на 75-90%
Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, збільшила тарифи на централізоване теплопостачання в Україні в середньому на 75-90%.

Тарифи підвищили на тлі встановлення з 1 травня єдиної ціни на природний газ для населення в 6 879 грн/тис. куб. м.

Відповідне рішення комісія прийняла на засіданні 5 травня.

"Левова частка коригування пов’язана з рішення Кабінету Міністрів щодо ціни на газ, інше - перегляд заробітних плат відповідно до нового рівня мінімальних зарплат і рівня єдиного соціального внеску, зміни роздрібних тарифів на електроенергію тощо", - сказав на засіданні комісії голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

Підвищення тарифів на тепло планується з 1 липня. За його словами, станом на 1 квітня частка обладнання житлового фонду приладами обліку тепла сягає близько 60%. За інформацією комісії, найменша частка будинків з лічильниками тепла у Волинській, Рівненській, Тернопільській та Полтавській областях, найбільша - у столиці.

За раніше поширеною інформацією Міністерства економічного розвитку і торгівлі, після встановлення ринкового рівня цін на газ вартість теплової енергії для населення в середньому мала збільшиться на 60% – до 1041 грн/Гкал з 652 грн/Гкал.

Як повідомлялося раніше, уряд України з 1 травня встановив єдину ціну на газ для населення – 6,88 грн/куб. м (6 879 тис. грн за 1 тис. куб. м), яка дорівнює закупівельній вартості імпортованого до країни природного газу.

Під час прийняття рішення Кабміну щодо ціни на газ 27 квітня перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів і міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик наголосили, що встановлення такої ціни поставить крапку у спекуляціях на газовому ринку країни.

Глава уряду Володимир Гройсман наголосив, що таке рішення є непростим і викличе широкі дискусії в суспільстві, але воно дасть змогу скасувати всі існуючі раніше схеми, які дозволяли заробляти на різниці в ціні на паливо.

Президент України Петро Порошенко назвав таке рішення Кабміну серйозним антикорупційним кроком.

Нагадаємо, з березня електроенергія, у свою чергу, для населення подорожчала на 25%. Так, підвищено мінімальний тариф на електроенергію для населення до 57 копійок за кВт/год.

Наступний етап підвищення тарифів на електроенергію для населення почнеться 1 вересня поточного року.

Від "Аратти": в нас, пересічних громадян, чим далі, тим більше непокоїть питання: чи розуміють урядові "реформатори" що таке ринок і чому вони постійно називають "ринковими" директивні ціни? Адже навіть учень старших класів середньої школи знає, що ринкові ціни встановлюють співвідношення попиту і пропозиції за наявності конкуренції між різними виробниками товару і послуги. Ми вельми хотіли, аби урядовці-"реформатори": оприлюднили список хто й з ким конкурує на ринках тепла, газопостачання та електроенергії в кожному регіоні України. Щоб ми, споживачі, мали право вибору постачальника послуги, гарантоване нам чинним законодавством.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.