Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Молдова може анулювати угоду про асоціацію з ЄС

Назад в СРСР 13841 перегляд

Опубліковано - 17.01.2017 17:20 | Всі новини | Версія для друку

Молдова може анулювати угоду про асоціацію з ЄС
Молдова може анулювати угоду про асоціацію з ЄС
Підписана Молдовою угода про асоціацію з Євросоюзом нічого їй не дала і не виключено, що ця угода буде анульована після парламентських виборів в республіці.

Про це заявив президент Молдови Ігор Додон на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом РФ Владіміром Путіним.

"Є реальна ситуація. Ми прагматики. Ми розуміємо, що є угода про асоціацію з Європейським Союзом. До речі, я виступав неодноразово проти підписання цієї угоди. Я вважаю, що ця угода для Молдови ніяких плюсів не дала", - сказав Додон.

За його словами, країна "втратила російський ринок і, як це не дивно, обсяги експорту в Європейський Союз теж впали".

"Тобто ми нічого не отримали від підписання цієї угоди. І я не виключаю, що після наступних парламентських виборів буде позиція, і я підтримаю цю позицію парламентської більшості - Партії соціалістів. Сподіваюся, що вони отримають парламентську більшість і ця угода буде анульовано", - сказав Додон.

У свою чергу президент РФ Владімір Путін заявив, що число молдавських підприємств, які отримають право постачати свою продукцію в Росію, збільшиться.

Разом з тим, російський лідер зазначив, що перспективи економічного співробітництва двох країн залежать від ряду факторів, оскільки підписання угоди про асоціацію Молдавії з Євросоюзом несе для Росії певні ризики, подібні до тих, які виникли під час підписання такої ж угоди між Україною і ЄС.

Як повідомлялося раніше, новий президент Молдови Ігор Додон і лідер невизнаного Придністров’я Вадим Красносельський провели 4 січня першу за вісім років зустріч, яка тривала понад півтори години.

Раніше проросійський Додон підписав указ про відставку Анатолія Шалару з посади міністра оборони через "загравання з НАТО". Окрім того, після вступу Ігоря Додона на посаду, з резиденції глави держави прибрали прапор Європейського Союзу.

Після виборів Додон заявляв, що перший візит за кордон в якості глави держави здійснить до Росії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.