Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сполука з часнику робить антибіотики значно ефективнішими

Охорона здоров`я 12797 переглядів

Опубліковано - 28.11.2017 15:53 | Всі новини | Версія для друку

Сполука з часнику робить антибіотики значно ефективнішими
Сполука з часнику робить антибіотики значно ефективнішими
Часник - давній народний засіб, що застосовується під час простудних захворювань. І нещодавно вчені зробили висновок: часник реально допоможе перемогти стійкі бактерії, що викликають інфекційні захворювання.

Як повідомляє The Daily Mail, в центрі уваги - сполука Аджоен, що присутня в звичайному часнику, яка руйнує структуру колоній резистентних бактерій і дозволяє антибіотикам знову набути сили. Сполука небезпечна для бактерій, так як вона втручається в роботу гена, необхідного бактеріям для прикріплення до тканин людини. Плюс, без цього гена бактерії не можуть відтворюватися.

За словами співробітників Університету Копенгагена, Аджоен можна використовувати для лікування кістозного фіброзу і хронічних ран у хворих на цукровий діабет, а також сполука ефективна проти золотистого стафілокока, стійкого до метициліну (MRSA). Сполука пригнічує активність особливого гена, що призводить до руйнування бактеріальної біоплівки. Це клейке утворення приклеює колонії бактерій до тканин людини і захищає бактерії від ліків. Хоча Аджоен сама по собі бактерії не знищує, вона не дає їм спілкуватися між собою, тим самим гальмуючи процес розмноження.

В результаті антибіотики і імунна система може втрутитися в активну боротьбу з патогенами. Сполуку протестували на двох типах бактерій - Staphylococcus aureus і Pseudomonas aeruginosa. Виявилося, вона протистояла обом бактеріям одночасно, претендуючи на роль ідеального доповнення до антибіотиків.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.