Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна не платитиме Коломойському 6$ млрд

Правосуддя 2230 переглядів

Опубліковано - 4.02.2021 21:56 | Всі новини | Версія для друку

Україна не платитиме Коломойському 6$ млрд
Україна не платитиме Коломойському 6$ млрд
Україна не платитиме понад 6 млрд доларів Ігорю Коломойському та його партнерам Геннадію Боголюбову й Ігорю Палиці, випливає з рішення Стокгольмського арбітражу.

Про це у четвер ввечері повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

Згадані підприємці рішення суду ще не коментували.

"Пани Коломойський, Боголюбов та Палиця хотіли стягнути з України більше 6 мільярдів (!!) доларів США та звернулись з відповідним позовом до Стокгольмського арбітражу. Після майже шести років судового процесу арбітраж сьогодні їм відмовив. Відмовив повністю", - написав міністр у Facebook.

Справа, про яку йдеться, почалася ще у 2015 році та пов’язана з "Укрнафтою", акціонерами якої є всі три згадані бізнесмени.

Вони зверталися до суду через три кіпрські компанії (Littop Enterprises Limited, Bridgemont Ventures Limited та Bordo Management Limited) з позовом до держави Україна.

"Для кращого розуміння масштабу вимог: офшорні компанії намагалися стягнути з держави суму, яка перевищує усі витрати держави на освіту та науку у 2021 році або ж становить приблизно половину витрат держави на виплату пенсій", - відзначив Денис Малюська.

"Винесення рішення Стокгольмським арбітражем кілька разів відкладалося. Відчувалося, що позивачі щось підозрюють та затягують процес. Але сьогодні це сталося - арбітраж визнав відсутність своєї юрисдикції. Коломойський, Боголюбов та Палиця отримали нуль доларів США, а не 6 мільярдів", - резюмував міністр.

Чому позивалися

Мова йде про позов від компаній, які є міноритарними акціонерами "Укрнафти" (разом вони мають 40,1% підприємства).

За даними Дениса Малюськи, підстав для позову Ігор Коломойський та його партнери називали одразу кілька претензій до України:

- неодноразовий відбір з газосховищ "Нафтогазу" газу"Укрнафти" для потреб населення за заниженою ціною або безоплатно взагалі;
- невиконання "Укртрансгазом" і "Нафтогазом" рішень українських судів про повернення частини відібраного газу "Укрнафти";
- різке підвищення плати за користування надрами для видобування газу;
- внесення Верховною Радою змін до закону "Про акціонерні товариства" про зниження кворуму для загальних зборів в акціонерних товариствах.

За даними видання "Економічна правда", юридичними підставами для позову кіпрські компанії називали порушення Україною своїх міжнародно-правових зобов’язань перед інвесторами.

У 2016 році претензії за позовом становили більше 2 млрд доларів, а у 2018 році - вже 5,4 млрд доларів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.