Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Протасевич в “Азові” на Донбасі. Білецький розповів, що там робив білорус

За право людини 1838 переглядів

Опубліковано - 27.05.2021 08:22 | Всі новини | Версія для друку

Протасевич в “Азові” на Донбасі. Білецький розповів, що там робив білорус
Протасевич в “Азові” на Донбасі. Білецький розповів, що там робив білорус
Засновник добровольчого підрозділу Нацгвардії “Азов”Андрій Білецький підтвердив, що затриманий у Білорусі журналіст Роман Протасевич справді "був з “Азовом”.

Про це він повідомив в своєму Telegram.

"Одразу розставлю всі крапки над "і". Так, Роман справді разом з "Азовом" та іншими військовими частинами боровся проти окупації України. Він був з нами під Широкиним, де отримав поранення. Але його зброєю як журналіста був не автомат, а слово", - заявив Білецький.

Так він відреагував на повідомлення у білоруський державних ЗМІ, нібито Протасевич воював на Донбасі у 2014-2015 роках. У той час хлопцю було всього 18-19 років.

Раніше сам Протасевич казав, що був в Україні під час Революції гідності.

Примусову посадку літака Ryanair 23 травня, під час якої і затримали Протасевича, Білецький назвав "піратством", а самого Протасевича "заручником, захопленим терористичним шляхом".

Білецький закликав Україну допомогти білоруському народу в боротьбі проти "режиму" Олександра Лукашенка, в тому числі надати громадянство всім білорусам, які воювали за Україну.

"Вірю, що білоруси, як свого часу і ми на Майдані, зможуть прогнати Лукашенка, зробити Білорусь самостійною та вільною державою", - заявив він.

"Азов" воював у районі Маріуполя - витісняв звідти бойовиків 13 червня 2014 року, а потім обороняв його підступи після Іловайської трагедії.

Раніше державні ЗМІ Білорусі писали про Протасевича як про екстреміста, який брав участь в протестах Євромайдану та збройному конфлікті в Україні.

"Протасевич - м’яко кажучи, цікавий персонаж. Спочатку він отримав певний досвід під час українських революцій, навіть брав участь в зоні АТО. Минулого літа та осені він впровадив весь цей досвід на білоруському інформаційному фронті", - заявило місцеве телебачення 23 травня.

Провладний оглядач, пишучи для державної щоденної газети "Беларусь Сегодня", назвав Протасевича "найманцем", який воював разом з добровольчим підрозділом "Азов" на Донбасі.

"Отже, людина, яку ми бачимо перед собою, зовсім не є "журналістом", а досить досвідченим, попри свій молодий вік, учасником бойових дій на фронті інформаційної війни та відповідальним за організацію та проведення руйнівних масових акцій протесту", - йдеться в колонці

Російські та деякі західні ЗМІ звинувачували "Азов", який зараз є полком Національної гвардії України, у відстоюванні нацистської ідеології. Це твердження в підрозділі рішуче відкидали.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.