Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Будь-яка країна має право заходити в міжнародні води» − представник 6-го флоту ВМС США про «Сі Бриз-2021»

Політика 1035 переглядів

Опубліковано - 29.06.2021 17:48 | Всі новини | Версія для друку

«Будь-яка країна має право заходити в міжнародні води» − представник 6-го флоту ВМС США про «Сі Бриз-2021»
«Будь-яка країна має право заходити в міжнародні води» − представник 6-го флоту ВМС США про «Сі Бриз-2021»
Багатонаціональні військові навчання «Сі Бриз-2021», які розпочались у понеділок, проходитимуть у міжнародних водах Чорного моря, тож учасники мають право там тренуватись.

Так капітан першого рангу, заступник командира 65-ї оперативної групи 6-го флоту ВМС США Кайл Гант прокоментував Радіо Свобода нещодавні заклики Росії до Сполучених Штатів не брати в навчаннях участі.

«Ці навчання готувалися завчасно. Вони відбуваються в міжнародних водах. Будь-яка країна має право заходити в міжнародні води. Це стосується цих навчань також», − сказав він.

Водночас, заступник командира Гант відмовився коментувати тему ймовірного обстрілу британського есмінця HMS Defender Росією.

«Всі коментарі щодо подій, що відбуваються із Військово-морськими силами Великої Британії, прошу ставити їхньому керівництву або Міністерству оборони Великої Британії. Військово-морські сили Великої Британії залишаються послідовним, дуже надійним партнером для Військово-морських сил США, наших партнерів та Європи. Ми з нетерпінням очікуємо продовження співпраці з британською стороною в рамках «Сі Бриз-2021», − наголосив Грант.

Капітан Гант додав, що «Сі Бриз-2021» та подальше партнерство дозволять посилити потужності Військово-морських Сил України. Він зауважив, що «дуже вражений можливостями, і з нетерпінням очікує на подальшу розбудову зв’язків із українськими силами».

24 червня російські медіа, зокрема РБК та ТАСС, заявили, що Росія обстріляла британський корабель поблизу узбережжя Криму. Британське Міністерство оборони заперечило: ніхто в ракетний есмінець не стріляв і бомби не скидав, це росіяни влаштували військові навчання неподалік Севастополя.

Пізніше в мережі з’явилося відео журналіста телеканалу BBC, який перебував на борту «Дефендера». На ньому було чути далекі постріли й видно, як на дуже близькій відстані пропливає російський корабель та пролітають винищувачі.

На відео, які вже оприлюднило Міністерство оборони Росії чути розмови між російськими та британськими кораблями. На записах ФСБ погрожує артилерійською зброєю і вимагає, щоб есмінець вийшов з територіальних вод. Натомість у відповідь командування HMS Defender повторює, що перебуває в територіальних водах України, нічого не порушує і змінювати маршруту не буде.

В Одесі 28 червня за участю представників близько 30 країн-учасників відбулася урочиста церемонія відкриття українсько-американських навчань «Сі Бриз-2021» (Sea Breeze), повідомило Міністерство оборони України.

Навчання триватимуть з 28 червня по 10 липня в Одесі, Очакові, на Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та в інших районах України.

У «Сі Бризі» беруть участь близько 30 кораблів, катерів і суден, понад 30 літаків і вертольотів, до 5000 особового складу і 50 одиниць озброєння і військової техніки.

Навчання «Сі Бриз» – багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України, починаючи з 1997 року, відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних і військових відносин між Міністерствами оборони США й України від 1993 року. Співорганізаторами навчань є Україна і США.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.