Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні почалися міжнародні українсько-британські військові навчання

Захист держави 1428 переглядів

Опубліковано - 12.07.2021 19:52 | Всі новини | Версія для друку

В Україні почалися міжнародні українсько-британські військові навчання
В Україні почалися міжнародні українсько-британські військові навчання
В Миколаївській області розпочалися міжнародні українсько-британські військові навчання Cossack Mace-2021 («Козацька булава – 2021»).

«Наше партнерство є дуже символічним, адже Об’єднане Королівство з перших днів російської агресії прийшло на допомогу Україні. Тисячі наших військових пройшли навчання в рамках операції Orbital. Цей досвід допоміг нам перемагати та рятувати життя наших воїнів. Я вдячний нашим союзникам за дружбу, знання та підтримку», – заявив заступник командувача військ оперативного командування «Схід» бригадний генерал Владислав Клочков.

Водночас пресцентр Командування Сухопутних військ ЗСУ цитує командира 4-го батальйону Королівського полку Шотландії підполковника Алестіа Хемпенстола: «Після багатьох місяців планування та підготовки, 4-й батальйон Королівського полку Шотландії нарешті прибув в Україну на навчання «Козацька Булава». Ці навчання допоможуть гарантувати безпеку та суверенітет Чорноморського регіону, а також підтвердять непохитну відданість Великобританії міжнародній стабільності».

Українсько-британські військові навчання «Козацька Булава – 2021» триватимуть до 24 липня. Участь у навчаннях візьмуть близько 2000 військовослужбовців та понад 300 одиниць військової техніки з п’яти країн-партнерів (Україна, США, Велика Британія, Канада, Швеція).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.