Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


П’ять країн створюють фонд для допомоги Україні

Світ навколо нас 1270 переглядів

Опубліковано - 25.08.2021 13:40 | Всі новини | Версія для друку

П’ять країн створюють фонд для допомоги Україні
П’ять країн створюють фонд для допомоги Україні
Великобританія, Швеція, Швейцарія, Канада і США засновують “Фонд партнерства для стійкої України”. Він має допомогти Україні боротися з дестабілізуючим впливом Росії.

Великобританія, Швеція, Швейцарія, Канада і США створюють "Фонд партнерства для стійкої України". Про це повідомило посольство Великобританії в Україні у соцмережі Facebook у вівторок, 24 серпня.

Британія спільно з іншими країнами створить Фонд "Партнерство за сильну Україну" 🇺🇦

Сьогодні у Києві Міністр МЗС...

Опубликовано British Embassy Kyiv Вторник, 24 августа 2021 г.


"Великобританія разом з Канадою, Швецією, Швейцарією та США підтримає Україну для пом’якшення дестабілізуючого впливу Росії у її південних та східних регіонах", - йдеться у повідомленні посольства. Фонд розпочне свою роботу до грудня 2021 року і має намір зібрати до 35 мільйонів фунтів стерлінгів між співдонорами протягом трьох років, уточнили у диппредставництві.

"Він (Фонд - Ред.) фінансуватиме низку ініціатив щодо підвищення стійкості областей, які постраждали від конфлікту, зокрема надасть технічні поради уряду та надасть інвестиції, які створюють економічні можливості та покращують доступ людей до державних послуг на півдні та сході України", - пояснили у посольстві Великобританії.

Раніше посолка Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс заявила, що повернення до нормальних відносин із РФ неможливе, доки вона продовжує дестабілізувати Україну та захоплювати її територію.

Дипломатка запевнила, що Великобританія намагатиметься посилювати рішучість міжнародного співтовариства та докладати зусиль, щоб питання Криму постійно залишалося у фокусі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.