Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кібервійна. ЄС закидає Росії нові хакерські атаки перед виборами у Німеччині

Світ навколо нас 1396 переглядів

Опубліковано - 24.09.2021 19:01 | Всі новини | Версія для друку

Кібервійна. ЄС закидає Росії нові хакерські атаки перед виборами у Німеччині
Кібервійна. ЄС закидає Росії нові хакерські атаки перед виборами у Німеччині
У Євросоюзі заявляють про кібератаки на деякі країни ЄС незадовго до парламентських виборів у Німеччині і звинувачують у них Росію.

Євросоюз закидає Росії незадовго до парламентських виборів у Німеччині вчинення націлених хакерських атак та погрожує запровадити додаткові санкції. Жертвами таких атак стали численні депутати, урядовці, політики, а також представники преси та громадянського суспільства, йдеться у заяві верховного представника ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозепа Борреля від імені 27 країн-членів ЄС, оприлюдненій у п’ятницю, 24 вересня.

Як зазначається у заяві, зловмисники намагалися отримати доступ до комп’ютерних систем та особистих акаунтів і викрасти дані. На думку авторів заяви, мета цих атак - завдати шкоди демократичним інститутам та процесам.

Звинувачення на адресу Росії

У ЄС не сумніваються, що до цих атак причетна Росія. "Деякі країни ЄС зіткнулися з кібератаками, які отримали загальну назву Ghostwriter. Ці країни вважають, що російська держава пов’язана з цими атаками. Подібні дії неприпустимі, оскільки спрямовані на те, щоб підірвати нашу цілісність, безпеку, демократичні цінності і принципи, а також основи наших демократій ", - заявив верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель. Євросоюз наполегливо закликає Росію дотримуватися норм відповідальної державної поведінки в кіберпросторі.

Дипломати ЄС підтвердили, що заява безпосередньо пов’язана з кібератаками в Німеччині перед виборами до Бундестагу, повідомляє інформагенція dpa. У заяві наголошується, що під час наступних зустрічей представники ЄС обговорюватимуть цю тему і розглянуть запровадження "подальших кроків".

Кібератаки "Ghostwriter"

Нагадаємо, на початку вересня Німеччина розпочала розслідування низки нещодавніх кібератак на німецьких політиків під назвою "Ghostwriter", підозрюючи в причетності до них представників російського Головного управління розвідки. Як приклади таких атак у ФРН називали розсилання так званих фішингових електронних листів, метою яких є викрадення особистих даних для входу в систему, вони надходили, зокрема, депутатам Бундестагу та земельних парламентів. Берлін вважає такі дії як підготовку до можливої дезінформаційної кампанії у зв’язку з парламентськими виборами в країні.

У російському МЗС тоді відкидали звинувачення, заявивши, що Німеччина не має жодних доказів причетності РФ до цих атак.

До цього часу найбільша кібератака проти Бундестагу була здійснена в квітні 2015 року, після чого ЄС запровадив санкції щодо Росії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.