Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


CDC попереджує про смертельно небезпечну інфекцію у спреях для аромотерапії

Світ навколо нас 1575 переглядів

Опубліковано - 4.11.2021 10:57 | Всі новини | Версія для друку

CDC попереджує про смертельно небезпечну інфекцію у спреях для аромотерапії
CDC попереджує про смертельно небезпечну інфекцію у спреях для аромотерапії
У середу федеральні агентства США поширили попередження лікарям щодо ароматерапії, яке було пов’язане зі смертельними випадками рідкісної тропічної хвороби.

Центри контролю та профілактики захворювань США заявили, що лікарі повинні стежити за симптомами меліоїдозу – важко діагностованої інфекції, спричиненої бактерією Burkholderia pseudomallei – і повинні запитувати пацієнтів про те, чи використовували вони певні спреї.

І люди, які купили спреї, що містять «коштовні камені», не повинні викидати їх, а повинні ретельно упакувати і відправити для повернення коштів, заявили CDC та Комісія з безпеки споживчих товарів.

Минулого місяця CDC повідомив, що простежив випадок смертельної інфекції B. pseudomallei у Джорджії яка знаходилася в ароматерапевтичному спреї, який продається в мережі Walmart. Ще три випадки, у Канзасі, Міннесоті та Техасі, були аналогічні з випадком у Джорджії, і пацієнт у Канзасі також помер.

Інфекція збентежила лікарів, тому що меліоїдоз, тропічна хвороба, зазвичай пов’язана з подорожами, проте ніхто з інфікованих не подорожував. Ретельне розслідування показало причетність до зараження ароматичного кімнатного спрея Better Homes & Gardens з лаванди та ромашки, наповненого ефірною олією ароматерапії, який було нібито виготовлено в Індії.

«Тестування на наявність B. pseudomallei триває для п’яти інших спреїв під тією ж маркою з ефірними маслами, включаючи «Лимон і мандарин», «Лаванда», «М’ята перцева», «Лайм і евкаліпт» та «Сандал і ваніль». ", - сказали в CDC.

«Цей продукт продавався онлайн по всій країні через мережу Walmart і розповсюджувався в обмеженій кількості магазинів Walmart у період з лютого по 21 жовтня 2021 року». Водночас люди мають бути попередженими і ні за яких умов не повинні вживати ці продукти. Цього тижня CPSC додала до свого відкликання п’ять додаткових ароматів – загалом 3900 пляшок.

CDC оприлюднив попередження для лікарів та інших клініцистів, щоб виявити людей із симптомами, включаючи гостру або хронічну локалізовану інфекцію, яка може включати високу температуру, біль, головний біль, а також абсцеси в печінці, легенях, селезінці та простати. Пацієнтів слід запитати про можливий вплив ароматерапевтичних спреїв, зокрема «перебування в кімнаті під час розпилення продукту, безпосередньо «нюхати» або вдихати прямо з пляшки продукту, мати прямий контакт з предметом (наприклад, наволочками або іншою білизною) на яким продукт був розпорошений", - додали в CDC.

У жовтні CDC дав конкретні інструкції щодо позбавлення від підозрілих продуктів.

«Люди, у яких є ароматерапевтичні спреї Better Homes & Gardens, спрей «Лаванда та ромашка» або будь-який з інших ароматів з ефірними оліями (включаючи лимон і мандарин, лаванда, м’ята перцева, лайм і евкаліпт, а також сандалове дерево і ваніль), які вживались в їхніх оселях повинні вжити таких запобіжних заходів:
«Негайно припинити використовувати цей продукт. Не відкривати пляшку. Не викидати пляшку у звичайне сміття».

«Помістіть пляшку в подвійні чисті прозорі пакети на блискавці та покладіть у картонну коробку. Поверніть запакований та упакований продукт у магазин Walmart. Виперіть простирадла чи білизну, на які, можливо, був розпорошений продукт, за допомогою звичайного прального порошку та повністю висушіть у гарячій сушарці; за бажанням можна використовувати відбілювач».

«Протріть прилавки та поверхні, на яких може бути розпилення, нерозведеним PineSol або подібним дезінфікуючим засобом».

«Обмежте пряме поводження з пляшкою з розпилювачем і ретельно вимийте руки після дотику до пляшки або білизни. Якщо були використані рукавички, вимийте руки після цього».

«Якщо ви використовували продукт протягом останніх 21 днів і у вас з’явилася лихоманка або інші симптоми меліоїдозу, вам слід звернутися за медичною допомогою та повідомити лікаря про вплив спрею. Якщо у вас немає симптомів, але ви стикалися з продуктом у протягом останніх 7 днів ваш лікар може порекомендувати вам приймати антибіотики (постконтактна профілактика) для запобігання інфекції».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.