Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США закликають Росію пояснити мету пересувань військ на заході РФ та поблизу України

Політика 1245 переглядів

Опубліковано - 9.11.2021 17:31 | Всі новини | Версія для друку

США закликають Росію пояснити мету пересувань військ на заході РФ та поблизу України
США закликають Росію пояснити мету пересувань військ на заході РФ та поблизу України
“Ми продовжуємо бачити пересування російських військ в західних регіонах а також поблизу України, що викликає занепокоєння”, - заявив речник Пентагону Джон Кірбі на брифінгу для преси в понеділок.

Він зауважив, що США уважно слідкують за ситуацією і закликають Росію бути більш прозорою і "чітко пояснити свої наміри" а також виконувати Мінські домовленості і поважати територіальну цілісність та суверенітет України.

Кірбі відмовився надавати кількісні оцінки пересуванням військ, або порівнювати ці маневри Росії з квітневими. Він також не став коментувати оцінки України.

Раніше українське Міністерство оборони заявило, що приблизно 90 000 російських військових перебувають поблизу кордону з Україною а також на окупованих територіях. Станом на 1 листопада, в Міноборони не підтвердили інформацію про додаткове пересування військ.

В українському відомстві відзначили, що "Російська Федерація періодично вдається до практики перекидання та накопичення військових підрозділів з метою підтримання напруги в регіоні й політичного тиску на сусідні держави".

В понеділок прес-секретар українського президента Сергій Никифоров заявив в ефірі каналу "Дом", що Офіс президента "на даний момент не має жодної підтверджуючої інформації" щодо зосередження військ РФ біля кордонів України "понад нормальний рівень".

В Кремлі назвали повідомлення про нагромадження військ "неякісними вкиданнями" інформації. Речник Кремля Пєсков також наголосив, що переміщення військ територією РФ є внутрішньою справою країни.

Міжнародні аналітики продовжують повідомляти про пересування російських військ. Так, видання Bloomberg в понеділок опублікувало дані дослідження лондонської аналітичної агенції Janes.

Janes повідомляє про переміщення щонайменше батальйону танків Т-80У поблизу російського Воронєжа в напрямку, як зауважують дослідники, навчальної бази "Погоново".

Раніше Washignton Post та Politico повідомляли про переміщення російських військ, з посиланням на дані аналітичної агенції Maxar а також соцмедійні відео.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.