Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна закликає НАТО бути готовим до санкцій у разі російського вторгнення

Війна з Росією (АТО) 1401 перегляд

Опубліковано - 1.12.2021 14:18 | Всі новини | Версія для друку

Україна закликає НАТО бути готовим до санкцій у разі російського вторгнення
Україна закликає НАТО бути готовим до санкцій у разі російського вторгнення
Україна закликала НАТО в середу підготувати економічні санкції проти Росії, щоб стримати можливе вторгнення десятків тисяч російських військ, зосереджених у межах досяжності її кордону.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що звернеться з проханням до зустрічі міністрів закордонних справ НАТО, яка проходить другий день у Латвії, щоб обговорити, як реагувати на нарощування Росії та запобігти потенційно найнебезпечнішій кризі у відносинах з Москвою з часів холодної війни, повідомляє Reuters.

"Ми будемо закликати союзників приєднатися до України у створенні пакету стримування", - сказав Кулеба журналістам, прибувши на переговори в Ригу.

Це має включати підготовку економічних санкцій проти Росії, якщо вона "вирішить вибрати найгірший сценарій", сказав Кулеба, додавши, що НАТО також має посилити військове та оборонне співробітництво з Україною.

Україна не є членом НАТО, але очолюваний США альянс заявив, що відданий збереженню суверенітету колишньої радянської республіки, яка з 2014 року схиляється до Заходу і прагне приєднатися як до НАТО, так і до Європейського Союзу.

Це розлютило Росію, яка у вівторок попередила, за словами президента Володимира Путіна, що Росія готова застосувати нещодавно випробувану гіперзвукову зброю на випадок, якщо НАТО перетне свої «червоні лінії» і розмістить ракети в Україні.

Путін заявив у вівторок, що Москва хоче серйозних переговорів зі Сполученими Штатами та їхніми союзниками, щоб отримати юридичні гарантії, які виключатимуть «будь-які подальші рухи НАТО на схід і розгортання систем зброї, які загрожують нам у безпосередній близькості від російської території».

Це навряд чи буде прийнятним для Сполучених Штатів, які заявили, що жодна країна не має права накладати вето на амбіції України щодо НАТО. Держсекретар США Ентоні Блінкен має зустрітися з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у четвер у Стокгольмі.

СЕПАРАТИСТСЬКИЙ КОНФЛІКТ

Росія також підтримує сепаратистів у тривалій війні на Донбасі на сході України і звинуватила Київ у мобілізації 125 000 військовослужбовців або половини своєї армії в зоні конфлікту. У Києві від коментарів відмовилися.

Кремль заявив, що побоюється, що Україна готується до спроби повернути повстанські райони силою – що Київ заперечує – і звинуватив її в «дуже небезпечному авантюризмі».

У заяві Моски сказано, що Росія не може вжити жодних кроків для деескалації через значну концентрацію українських сил поблизу кордону.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що для припинення війни на сході, в результаті якої загинуло понад 14 тисяч людей, потрібні прямі переговори з Москвою.

«Ми повинні сказати правду, що ми не зможемо зупинити війну без прямих переговорів з Росією, і сьогодні це вже визнали всі, усі зовнішні партнери», – сказав Зеленський у парламенті.

Росія заявила, що розпочала регулярні зимові військові навчання у своєму Південному військовому окрузі, частини якого межують з Україною, і що 10 000 військовослужбовців передислокувалися на полігони на величезній території. Її союзник Білорусь також оголосила про спільні військові навчання з Росією на кордоні з Україною.

СТРИМУВАННЯ ПУТІНА

Захід зберігає економічні санкції щодо енергетичного, банківського та оборонного секторів Росії з 2014 року після того, як захоплені в України Чорноморський півострів Крим. Вони також націлені на зростаючий список високопоставлених російських чиновників із заморожуванням активів і забороною на поїздки.

Але Росія також применшила вплив санкцій, зменшивши свої запозичення на зовнішніх фінансових ринках і підтримуючи великі валютні та золоті резерви.

«Ми впевнені, що якщо ми об’єднаємо зусилля, якщо будемо діяти злагоджено, то зможемо стримати президента Путіна та демотивувати його від вибору найгіршого сценарію, яким є військова операція», – сказав Кулеба.

Міністр закордонних справ Данії Йеппе Кофод заявив журналістам, що будь-яка військова операція, яка порушує суверенітет України, матиме "важкі наслідки" і що Данія готова застосувати жорсткі санкції.

Його коментарі перегукували з коментарями НАТО та Сполучених Штатів, які у вівторок оприлюднили суворі попередження Росії, що вона заплатить високу ціну за будь-яку нову військову агресію проти України.

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель сказав журналістам: «Для Європейського Союзу територіальна цілісність і суверенітет України понад усе. І ми будемо твердо й рішуче стояти з Україною перед будь-якою спробою підірвати її територіальну цілісність та суверенітет».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.